Girişimcilik ve işletmeciliğin her kademesi, Anadolu’da imalatçı ve sanayiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor. İstanbullu girişimçiler de özellikle yöneticilikte başarıya giden yolu izleyebilecekleri bilgilere kavuşacaklar. 14 Haziran 2012’de PERPA İş Merkezi’nde PERPA İş Adamları Derneği (PERSİAD) sponsorluğunda gerçekleşecek “Girişimcilik ve Yöneticilikte Başarı ve Risk Kaynakları” konulu konferans da bunlardan birisi. Bu konferansın konuşmacısı, Türkiye ekonomisine etki eden pek çok yatırıma değerlendirme ve analizleriyle katkıda bulunmuş olan Dr. Ermukan Şengezer.
Girişin serbest olduğu ve ikramların da verileceği konferans, PERPA’da saat 17.00’de başlayacak.
Açılış konuşmasını PERSİAD Başkanı Köksal Yavuz’un yapacağı konferansta katılanlar, soru sorma ve görüşlerle konferansa katılma fırsatı bulacaklar.
Dr. Ermukan Şengezer kimdir?
Dr. Ermukan Şengezer, 1940 yılında İstanbul?da doğdu. Liseyi 1953-57 yılları arasında İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde bitirdi 1958 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme-İstatistik bölümünden 1962 yılında mezun oldu.
Askerlik hizmetini levazım yedek subayı olarak 1962-65 yılları arasında Elazığ’da tamamladı.
Askerlik dönüşü Paşabahçe şişe cam fabrikası istihsal kontrol bölümünde kısa bir süre çalıştıktan sonra 1995 yılında açılmış bulunan sınavı kazanarak Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’na uzman olarak girdi. Bu dönemde İnce Seramik, Orman Ürünleri, Döküm Endüstrisi Sektör Raporlarını hazırlayarak çok sayıda proje değerlendirdi. 1970 yılında Bankaca Hollanda da bulunan ve Türkiye Devlet Planlama Teşkilatı’nı kuran Timbergenin adını taşıyan Institutes of Social Studies’e gönderildi. Burada Meksika için planlama çalışmasının tarım sektörünü analiz ederek Lisansüstü Ekonomik Planlama diploması aldı.
Türkiye?ye dönüşte 1972 yılında Bankanın Elazığ da kurulu ve Elazığ, Muş, Diyarbakır, Bitlis, Van, Hakkâri, Tunceli, Mardin ve Siirt illerinden sorumlu Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü’ne getirildi. Burada Banka Fonları aracılığı ile çok sayıda projenin finansmanında görev aldı. Bölgesel kalkınmanın sektör araştırmalarına dayalı proje geliştirme desteği ile daha hızlı gerçekleşebileceği konusundaki raporu üzerine Dünya Bankası sektör araştırmaları başlatma kararına vardı. 1974 yılında Sektör Araştırmaları Proje Müdürü olarak İstanbul’a döndü. Bu görevde 1980 yılına kadar kalarak kurulan araştırma grubu ile 30 kadar sektör araştırmasını yönetti.
1980 yılında davet üzerine büyük şirketlerin yönetim sistemlerini incelemek ve eğitilmek amacı ile bankadan ayrılarak ABD New Jersey4de Foster Wheeler şirketinin genel merkezine giderek 7 aylık bir eğitimden sonra İşletme Yönetimi Sertifikası aldı.
ABD’den dönüşte Vakıflar Bankası iştirakler eğitim ve organizasyondan sorumlu genel müdür yardımcılığına atandı, Bunu takiben değişik zamanlarda Türkiye İşveren Sendikaları Ekonomik Araştırmadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı, Türkiye Kalkınma Bankası genel müdür danışmanlığı, Biar Araştırma Şirketi Genel Müdürlüğü yaptı. 1995 yılında Market Web internet servis sağlayıcı şirketini kurucu ortak olarak, kurup yönetti.
2000 yılında İstanbul?a dönerek bir yandan Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Proje Değerlendirme, Tarım Ekonomisi, Turizm Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi, İşletme, İktisada Giriş, Pazarlama konularında ders verirken öte yandan İstanbul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Ankara da bulunması dolayısı ile tamamlanamayan ?AB ile Entegrasyonun Türk Ekonomisine Etkilerinin Ölçülmesi? konulu doktora tezini vererek İktisat Doktoru ünvanı aldı. Bu arada danışmanlık ve araştırma işlerine devam etti
SEMEKAP ve Tikveşli için Kırklareli?nde süt üretim projesi, Sungurlar için Termal Santral Üretimi Fizibilite Projesi, SEMEKAP Plastik Ambalaj projesi, Tekfen için Türkiye’de kurutulmuş meyve ve sebze ihracat potansiyeli araştırması, Hisarbank Yem ve Meyve suyu fabrikası planlama ve organizasyon çalışması konulu projeleri yürüten F. Ebert Foundation için “KOBİ’lerde Karar Alma Sistemleri? İTO için ?Küreselleşmede KOBİ’ler? seminerlerine katıldı. ITO ?Kalkınmada Sektörel Öncelikler? 2004 (Basıldı), YEM ?Konut Araştırması? 2005, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Bölgesel Kalkınma Çalışması (Basıldı), Ankara Sanayi Odası ASOMEDYA için 14 Sektör Raporu, özel bir firma için Türkiye’de Demir Cevheri Araştırması, Vakıfbank için Gümrük Birliği’nin Türk Ekonomisine Muhtemel Etkileri 1995 (Basıldı), Vakıfbank KOBİ Araştırması 1996 (Basıldı), SIAD Samsun 1996-2010 Bölgesel Kalkınma çalışması 1996 (Basıldı), Tikveşli Türkiye Hayvancılık Sektörü Araştırması 1996, Konrad Adenauer Vakfı için Türkiyede İhracattaki Yükler (Basıldı), KOBİ Girişimci Kılavuzu 2011 (Basıldı) konulu araştırma çalışmaları ve yayınları olan Şengezer; halen araştırma çalışmalarına devam ediyor. Şengezer ayrıca bağımsız değerlendirici olarak uzmanlık faaliyetini sürdürüyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.