Thomas Cook?tan acı itiraf: ?Evet, markamız yara aldı?

Thomas Cook?un Peterborough merkezinden yapılan açıklama, grubun ciddi bir imaj problemiyle mücadele ettiğinin itirafı gibi algılandı.

Basına yapılan açıklamada, bu yılın başlarında grubun mali yapısı konusu etrafında dönen haberler sebebiyle, kamuoyu nezdinde markanın kısmen zarar gördüğü açıklandı.

Aynı açıklamada, son gelişmelerle birlikte grubun mali yapısının düzelme yoluna gireceği, markanın aldığı yaralarından hızla sarılacağı bildirildi.

Thomas Cook grubu, Harriet Green ile başlayan yeni yönetimle beraber, daha önce alınan reform kararlarının istikrarlı ve tavizsiz şekilde uygulanacaklarını belirtti.

Alınan reform kararları

>>Yaşanan kayıpların etkilerini optimize etmek

>>Perakende alanında küçülmek

>>Tur operatörü indirimlerini azaltmak

>>Operasyon, teşkilatlanma ve personel verimliliği artırmak

>>Kendi otel markalarıyla daha hızlı tesisleşmek

>>Daha odaklı ve hızlı kararlar almak

500?den fazla otel katalogdan atıldı

Grubun aldığı ve uygulamaya koyduğu önemli başka bir karar ise, 2011 yılı yaz kataloğlarında bulunan ama son dönem veya dönemlerde ?iyi performans? göstermeyen 500 oteli, 2012 yılı kataloglarından çıkarmış olmasıdır. Bu rakam, daha önce kataloglarında bulunan toplam otellerin yüzde 22?sini kapsıyor. Buna karşı niş ürünlerine odaklanmış 150 tesis yeni olarak kataloglara giriş yaptı.

İki önemli karar daha:

Grup, ayrıca tanıtım amaçlı basılı broşür ve afiş sayısında yüzde 20?lik bir kesinti öngörüyor.

Ayrıca gruba ait ?Co-operative? acentalar zincirinin 100 şubesi son 6 içinde kapatıldı ve ilave 15 şube daha bu yıl sonuna kadar kapatılacak. Bu küçülmeyle yıllık 30 milyon pound tasarruf sağlanacak, ancak 850 kişi işini kaybetmiş olacak.

Zararda yeni rekor

Tüm bu reformların ne kadar aciliyet gösterdiğini, açıklana son rakamlar gözler önüne serdi: Grubun Mart sonu itibariyle vergi öncesi net zararı 713 milyon pound?a çıktı.

tourexpi



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın