İnovasyon özelliğine sahip bir endüstriyel tasarım 100.000 TL. patent desteği ve %100?’e kadar geri ödeneksiz teşvik alabilir.

Endüstriyel Tasarımcı Mete Mordağ, bir tasarımın hayalden hayata geçmesindeki bütün süreçleri yöneterek firmaların inovatif ürün geliştirmelerine, uygulamalarına ve teşvikler için gerekli patent başvurularına kadar bütün süreci yönetiyor. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü?nden mezun olduktan sonra New South Wales Sydney Üniversitesi?nde Endüstriyel Tasarım bölümünde master yapan Mete Mordağ, tasarım ve mühendisliği birleştirerek inovatif ürünler tasarlıyor, tasarladığı ürünlerin tüm mühendislik süreçlerini yönetiyor ve firma için geliştirdiği ürünün teşvik kapsamından yararlanabilmesi için gerekli danışmanlık hizmetlerini veriyor.

TÜBİTAK patent başvurularında 100.000 TL. miktarında bir teşvik verirken, KOSGEB patenti alınmış ve TÜBİTAK tarafından onaylanan ürün ve sistemlerde başlangıç sermeyesinin %100?ünü, kalıp yatırımları, makine alımları, personel giderleri, yurtdışı fuar ve benzeri tanıtımlar gibi harcamaların ise %75?i geri ödeneksiz karşılıyor.

Endüstriyel Tasarımcı Mete Mordağ, ?Tasarım, bir fikrin/sistemin işler duruma getirilmesi ve somutlaştırılabilmesi için gerekli tüm alt maddelerin birlikte ele alınması eylemidir. Tasarım, gelişimi, geliştirmeyi hedefler. Artı değer yaratan, hayatı ileri taşıyan yeni fikirler, inovatif çözümler yaratan tasarımlar, patentli ürünler olarak hayata geçmeyi hak eder. Bu tasarımlar firmaların markaları için değer teşkil ederken Türkiye?de bu tür inovatif tasarımların hayata geçmesi için de devlet tarafından önemli destekler verilmektedir.

Biz bu konuda tasarımdan uygulamaya ve teşvik süreci için hayati önem taşıyan patent tescil işlemleri için gerekli olan verilerin hazırlanmasına kadar 360 derece destek veriyoruz. Projeleri konsept sürecinden itibaren tüm ayrıntıları ile bir bütün olarak ele alıyoruz. Tasarımı firmaya sunduğumuzda, ürünün kaç parçadan oluştuğu, ağırlıkları, malzemeleri, gerekli olacak muhtemel kalıplar ile ilgili her türlü detayda hazırlanmış oluyor. Tasarımın yaklaşımı son derece yenilikçi, estetik değerleri son derece çarpıcı olabilir ancak ürünün yatırım maliyeti, birim maliyeti, hedef pazara uyumluluğu bu aşamada değerlendirilmesi gereken konulardır. Bunun için ürünün görsel nitelikleri kadar teknik nitelikleri de önem taşır. Tasarımı konsept sürecinden itibaren tüm detayları ile ele almak proje takvimi açısından büyük avantajlar getirirken, pazarlama departmanının onay verdiği tasarımın minimum değişiklik üzerinden hayata geçmesine de olanak sağlar.

Bir tasarımın TÜBİTAK ve KOSGEB?den teşvik alabilmesi için inovasyon ya da buluş özelliğine sahip olması gerekir. Bu, yepyeni bir ürün olabilir, mevcut bir sistemdeki malzeme kullanımı yenilikçi bir yaklaşım üzerinden %20 oranında azaltmış olabilir, bilinen bir ürüne modülerlik veya ekstra bir işlev kazandırmış olabilir. Türk sanayiciler ve KOBİ?ler ihracatı artırmada tasarımın ve inovasyonun gücünü keşfetmiş durumdalar fakat bu değerleri hayata geçirmek konusunda zorlanıyorlar. Sunduğumuz hizmette iyi tasarım, mühendislik ve inovasyonu bir araya getirerek hem süreçleri büyük ölçüde kısaltmış oluyoruz hem de ortaya çıkan patentli ürünler üzerinden firmaların devlet teşviklerinden faydalanmasına olanak sağlıyoruz.? dedi.



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın