Önceki yasada Kayseri ve Konya?yla yarışmak zorunda kalan Aksaray da yeni paketle daha avantajlı konuma gelmiş. Nitekim hemen iki büyük yatırımcı, ilde yatırım için temasa geçmiş. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, iki yatırımcının ismini şimdilik sır olarak saklıyor. Ancak gıda sektöründen bir yatırım olacağının ipuçlarını veriyor.

Paketin açıklanmasıyla birlikte yatırımcıların ilgisinin arttığını vurgulayan Öztürk, üçüncü OSB için hazırlığa başladıklarını açıklıyor. Şehirde kamu, üniversite ve özel sektörün birlikte hareket ettiğini belirten Öztürk, önümüzdeki 10 yıla ilişkin planlarıyla ilgili şu bilgileri veriyor:

?Ahiler Kalkınma Ajansı, valilik, belediye ve odamız, Aksaray Üniversitesi?yle birlikte 10 yıllık bir plan hazırladı. 100 proje ortaya çıkardık. Bu projeler sanayi, tarım ve hayvancılık alanlarında yoğunlaşıyor. Gelen yatırımcılara projelerimizi anlatacağız. Şu anda OSB?mizdeki 145 fabrikada 6 bin 500 çalışanımız var. Yeni yatırımlara bunu katlamak istiyoruz.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın