“Yüzde 100 yerli tasarım” ve “yüzde 100 yerli malzeme” ile İzmir?li imalatçı Ayakdaş Ayakkabı, AYMOD İstanbul Ayakkabı Fuarı’nın en iddialı ürünlerini sergiledi. Sektörünün en büyük “İhracat Seferberliği”ni başlatarak, ayakkabı sektörünün dünya ticaretinden aldığı payı arttırmak için atılıma kalkan Ayakdaş Ayakkabı, AYMOD Ayakkabı Fuarı’nda başta Rusya olmak üzere, birçok Avrupa ve Asya ülkesinden siparişler aldı.

Halen üretiminin yüzde 20’sini orta Asya ülkelerine ihrac eden Ayakdaş Ayakkabı, bu bölgeye olan ihracatının payını da artırarak yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyor. Artan talep üzerine yüzde 70 dolayında olan genel kapasite kullanım oranına karşın, Ayakdaş Ayakkabı’nın kapasite kullanım oranı yüzde 100 düzeyine ulaştı. Ayakkabıda kendi markasıyla atağa geçen Ayakdaş Ayakkabı’nın kurucusu Ahmet Ayakdaş, ?Artan talebe göre yeni yatırım için de hazırlıklara başlıyoruz? dedi.

Ayakdaş, başta Yunanistan olmak üzere, ekonomik kriz içindeki birçok Avrupa ülkesinin pahalı İtalyan ayakkabılarından vazgeçerek Türkiye’ye yöneldiklerini de vurgulayarak, Avrupa ülkelerinden tüketicilerin, kalite ve fiyat olarak Türk imalatçılarının ayakkabılarını tercih ettiklerini söyledi. 2011 yılında yalnızca Yunanistan’a 150 bin çift ayakkabı sattıklarını belirten Ayakdaş, talebin artarak devam ettiğini söyledi. Ayakdaş, “Yunanlılar pahalı buldukları İtalyan Ayakkabılarından vazgeçip, Türkiye’den den ayakkabı alıyor. Hedefimiz İtalyanlara’ da mal satmak” diye ekledi.

Geçen yıl 5 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını da belirten Ayakdaş, şöyle devam etti: “650 bin çift ayakkabı üretimine ulaştık. Ayakkabı model ve tasarımlarında değişik üniversitelerle Ar-Ge çalışması yapıyoruz. Bu yıl kış koleksiyonumuz kırmızı ve beyaz renklerden oluşacak.”

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ayakkabı grubu Meclis Üyesi Ahmet Ayakdaş, çocuk, bayan ve erkek ayakkabı imalatıyla geniş yelpazemize, binlerce renk ve model tasarımlarıyla, bayilerden tam puan aldığımız kış kolleksiyonumuzu hazırladıklarını vurguladı.

Türkiye’nin ayakkabı tüketiminde ithalatın payının ise yüzde 18 gibi oldukça yüksek düzeyde olduğunu ifade eden Ahmet Ayakdaş, “Marka olup ihracatımızı daha da daha da daha da güçlendirmeliyiz. Bu nedenle, sorunlara ‘taraflı’ değil, ‘etraflı’ bakalım. Biz ayakkabıcı olarak her türlü birlikteliğe, projeye açığız” diye ekledi.

Ayakdaş Ayakkabı, 30 yıldır yüzde 100 yerli üretim ve yüzde 100 Türk markasıyla Türkiye pazarının lideri olmayı sürdürüyor. Son 5 yıl içinde genişleyen üretimiyle ürünlerini yurtdışına ihraç ederek dünya pazarında Türk markasıyla önemli bir başarı elde ediyor. İhracat ve iç pazar başarı grafiğini sürekli arttıran Ayakdaş, Çin’e rağmen, Türk markasını koruyarak ve yüzde 100 yerli üretime devam ederek ilkleri gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeyi sürdürüyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın