Akbank, 24-31 Ocak tarihleri arasında B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Petrol?e (WTI) dayalı Fon ve B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Altın ve Borsa?ya  dayalı Fon için talep topluyor. Geçtiğimiz yıl  toplam 19 adet Anapara Koruma Amaçı Fon halka arzı gerçekleştiren Akbank,  küresel piyasalardaki fırsatlardan yararlanmak isteyenlere yepyeni yatırım alternatifleri sağlıyor.

Petrolün yükselişine dayalı B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Fon; petrol fiyatının yükseleceğini öngören yatırımcılara yönelik olarak oluşturuldu.  Anaparasını korumak isteyenler için de ideal bir yatırım aracı olma özelliği taşıyan bu fon, önümüzdeki dönemde  petrolün dolar cinsi fiyatının belirli bir seviyeye kadar ki yukarı yönlü hareketinden yatırımcılarına katılım oranı ölçüsünde getiri imkanı sağlayacak. Yatırım dönemi içerisinde herhangi bir gün bariyer seviyesine ulaşılması halinde ise fonun kuruluşu sırasında belirlenen sabit kupon getirisine katılınacak.

Altın ve borsanın yükselişine dayalı B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Fon da ise; altının Usd/ons cinsi fiyatı ile IMKB30 Endeksi?nin belirli bir seviyeye kadar olan karşılaştırmalı performanslarına bakılarak, düşük performans gösteren dayanak varlığın getirisine yüzde 10 sabit ek getiri ilave edilecek. Oluşan getiriye  iştirak oranı ölçüsünde katılım olanağı sağlanacak. Bu fon da, hem altın hem de borsanın birlikte yükseleceğini düşünen yatırımcılar için uygun bir yatırım alternatifi olarak hazırlandı.

Her iki fon için, yatırım vadesi sonuna kadar bekleyen yatırımcılar için yüzde 100 anapara koruma hedefi gerçekleşirken, portföyde bulunan ve fonların yatırım stratejisini oluşturan opsiyonlar aracılığı ile yatırımcılara iştirak oranına paralel olarak getiri sağlanıyor. Vadesi Şubat 2013?de sona erecek olan bu iki yeni fona, yatırımcılar en az 500 lira ile talepte bulunabilecekler. Vade sonunu beklemek istemeyen yatırımcılara ise ayda iki kez olmak üzere fondan çıkış imkanı sunulacak.

Farklı yatırım enstrümanlarının getirilerinden yararlanmak isteyen yatırımcılara, portföy çeşitlendirme olanağı sunan Akbank, anapara koruma amaçlı fon pazarında yeni alternatifleri her ay yatırımcılarla buluşturmaya ve ürün yelpazesini genişletmeye devam edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın