Türkiye’nin lider fintek şirketlerinden Sipay, Seri B yatırım turunda 877 milyon dolarlık değerleme üzerinden 78 milyon dolarlık yatırım toplandı. Boston merkezli Elephant VC’nin liderlik ettiği yatırım turuna dünyanın önde gelen fintek’lerinden Revolut’un CEO’su Nik Storonsky’nin kurucusu olduğu QuantumLight VC katıldı. Söz konusu değerlemeyle bölünmeyle Türkiye fintek sektöründeki en yüksek değerlemeye ulaşan Sipay, bu yatırımla küresel krediyi hızlandıracak.
Avrupa’nın en hızlı büyüyen fintek şirketi Sipay, Seri B yatırım turunda dünyanın önde gelen yatırımcılarından 877 milyon değerleme üzerinden 78 milyon dolar yatırım aldı. ABD’nin değişen VC’lerinden Elephant’ın liderlik ettiği yatırım turuna küresel finansal teknoloji devlerinden Revolut’un CEO’su Nik Storonsky’nin kurucusu olduğu QuantumLight VC katıldı. Sipay’in aldığı yatırımın küresel kısmını hızlandırmak için kullanabilirsiniz.
İlk yatırım turunu 9 ay önce kapattı
Sipay, Haziran 2024’te küresel yatırım şirketi Anfa VC’nin liderliğini yaptığı ilk yatırım turunda 15 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Fintek sektörünün önde gelen isimlerinden yoğun ilgi gören yatırım turuna Citrus Pay ve Jupiter’den Jitendra Gupta, Pine Labs’ten Amrish Rau, CRED’den Kunal Shah, Khatabook’tan Ravish Naresh ve Pareto Holdings’ten Edward Lando’nun yanı sıra çok sayıda işlemciye katılmıştı.
Cirosunu 5’e katladı, seçenekleriyle taçlandırdı
2019 yılında kurulan Sipay, mevcut ve tüm finansal açıdan uygun ürün ve servisleri gelişmiş teknolojilerle hayata geçirebiliyor. Tüm ödeme alma türleri için tek merkezde çözüm sunan Sipay’in geniş müşteri yelpazesinde küresel kurumsal ilişkiler yanı sıra geleneksel çözümler, sanayi ve teknoloji şirketleri de bulunuyor. Sardis Awards 2024’te 2 ödüle layık görülen ve PSM Awards 2024’te 2 altın madalya sahibi olan Sipay, son 2 yıldır Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda e-para ve ödeme listeleri arasında zirvede yer alıyor. Kârlı bir şekilde elde edilen Sipay, cirosunu son 1 yılda 5’e katlarken, yıllık gelir kaynağında 600 milyon doların üzerinde seyrediyor.
Sipahioğlu: “Türkiye’deki başarımızı globale taşıyacağız”
Sipay Kurucu ve Global CEO’su Nezih Sipahioğlu, yeni yatırımın küresel konuşma ekosistemini yeniden şekillendirdiğini bulunup bulunmadığını çizerek, şöyle: “Sipay olarak çözümlerin için herkes finansal çözümlerin için erişilebilir olan bir dünya öngörüyoruz. Başarımızı yurt maliyetimize taşımamıza katkı sağlayacağız. Gelişmekte olan pazarlarda yeni ortaklıklar ve ağlar kurmamıza olanak tanıyacak.”
Fallon: “Sipay dünyasının finans şekillenmesinde hayati rol oynuyor”
Elephant VC Ortağı Peter Fallon da şu değerlendirmede bulundu: “Bugünün hızlı evrilen dijital ekonomi hızlı ve güvenli ödemelerini hiç olmadığı kadar kritik bir çözüm artırıldı. Sipay kapsayıcı, güvenli ve çözümleriyle finans dünyasının yeniden şekillenmesinde hayati bir rol oynuyor. Sektörde küreselleşme sırasında, Sipay’in çözümü ödemelerine yardım etme ve ticaretin hızı verimli olacak. Sipay’in Türkiye’deki sağlıklı yeni pazarlara ulaşımı desteklemesi büyük mutluluk.”
Dağlıoğlu: “Türk fintek girişimlerine 5 yılda yapılan yatırım 400 milyon doları aştı”
Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise şunları söyledi: “Dünyanın Bağlantı Noktası olan Türkiye, artık finansal teknolojiler alanında da Avrupa’nın önde gelen ülkelerinn biri konumunda. Fintek sektörü ekonomik büyüme, istihdam oluşturma ve dijital finansal iyileşmesini artırmak konusunda mevcut olmak konusunda önemli bir rol oynuyor. Genç ve dijital olarak odaklanmayı başardığımız, girişimcilik ruhumuz ve kapasitesimiz ile Türk fintek sektörü bir fırsat merkezi haline geliyor. Bugün Türkiye’de 901 fintek girişimi; 731’i aktif olarak faaliyet gösteriyor. Son beş yaşında, fintekne 174 yatırım turunda toplam 411,1 milyon ABD doları yatırım, Türk fintek ekosisteminin küresel gücü net bir şekilde gösteriliyor.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.