Sevda-Cenap And Müzik Vakfı (SCA Müzik Vakfı) tarafından düzenlenen 39. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4 Nisan Cuma akşamı Vakfın kurucularından Cenap And anının düzenlenen açılış konseri ile başladı. Festival müziğinin dolu bir ay içinde bulunabileceği Başkent Ankara’da müzikseverler, dünyaca ünlü birçok sanatçının yanı sıra İspanya’nın uluslararası birine sahip “ Los Vivancos ” toplulukları ile de buluşacak.

60’dan fazla ülkede 300’den fazla şehir ve 2 binin üzerinde performansla 3 milyonun üzerinde seyirciyle buluşan Los Vivancos Topluluğu, müzikseverlere, coşkuyu şahlandıran müzik ve dansın bir arada sunulduğu sıra dışı bir flamenko gecesi yaşatılacak. 39. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde sahne alacak topluluk; Efsanevi gösteriyi yapan Aaron Vivancos’un prodüktörü, koreografı, yönetmeni ve artistik direktör olarak imzasını taşıyan ilk gösteri “Kadın”ı sergileyecek.

Woman by Aaron Vivancos1
Woman by Aaron Vivancos1

Kadınların yaşadığı gerçekler dansla anlatılıyor

Aaron Vivancos’un kardeşi ve Los Vivancos üyelerinden Elias Vivancos ile birlikte yarattığı dansın ve özellikle flamenkonun eşsiz bir kombinasyon olarak nitelikli gösteri olan “Kadın”, binlerce kadının hayatları boyunca yaşadıkları gerçek durumların bir özelliklerini sunuyor. Bunun yanında kadınların iyileşmesi, cesareti, gücü, sevgisi, umudu, neşe gibi istikrarlı değerleri ayrıca vurguluyor.

Aaron Vivancos Flamenko’nun yazdığı Kadın, Barselona’da kapalı bir sergilendi

Ankara’ya ilk kez gelecek olan, İspanya ve Meksika’dan sonra, Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde müzikseverlerin beğenisine sunulan “Kadın” gösterisi, Barselona’da üç haftalık kapalı gösteri sergilendi. Müzikleri Aarón Vivancos ve Gonzalo Garcia’a ait Woman’ın sanat yönetmenliğini Aarón Vivancos & Elías Vivancos yapıyor. Özgün fikir ve içerikle sahnelenen gösterinin sergilenmesi Alvarno; dijital görsel ve grafikler Miguel San Juan, Alberto Valle, David Fernández ve Manuel Vázquez tarafından hazırlandı. Işıkta Jorge Elbal, teknik ekipte Jorge Manuel Elbal Gómez ve José luis García Barbera yer alıyor.

11 Nisan Cuma akşam saat 20.00 MEB Şura Salonu’nda sahne alacak Kadın, Aaron Vivancos’un pezevenkleri ise; Andrea Mora, Candela Molina, Mariana Garcia, Ana Isabel Martin, Alicia Gavilán, Sandra Garcia, Nuria Rudilla ve Aaron Vivancos.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın