DataStar yetkilileri, BT sektörünün 2012 yılına sorunlu girdiğini belirterek, özellikle yılın ilk yarısında yaşanan disk sıkıntısı nedeniyle pazarın daralabileceğini tahmin ediyorlar.

Önce Japonya?daki depremin teknoloji sektörünü de etkilemesi, son olarak da Tayland?da yaşanan sel felaketinde disk üretim fabrikalarının çalışamaz duruma gelmeleri sonucu fiyatların yükselmesi; bunlara paralel Türkiye?de yaz aylarından itibaren dövizin ani yükselişi 2011 yılında BT (Bilgi Teknolojileri) sektörünü zorlayan unsurlar oldu. Tüm dünyada genel olarak teknoloji sektörünün doğal afetler nedeniyle olumsuz etkilendiğini söyleyen DataStar Genel Müdürü Mehmet Kaplan, 2012 yılına da bu etkilerin olumsuz koşullarında girildiğini belirtti. Sabit disk sıkıntısının 2012 yılının ilk yarısında sürmesinin beklendiğini vurgulayan Kaplan, ?Bu da fiyatlara artış olarak yansıyacak ve pazarın beklenen büyümesini olumsuz etkileyecek? dedi.

DataStar olarak bu olumsuzlukları aşmak ve talebi artırmak için hem kanala hem de kullanıcılara yönelik kampanyalar yaptıklarını ve bu tarz talep artırıcı faaliyetleri 2012 yılında da sürdürmeyi planladıklarını vurgulayan Kaplan, ?Bu olumsuzlukların yanında başta Fatih Projesi olmak üzere kamu yatırımları BT sektörüne hareket getirecektir. O nedenle çok karamsar olmadan, ama önlemleri de alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yılın ikinci yarısına ilişkin beklentilerimiz daha yüksek? dedi.

İnternet, giderek ağırlığı artan bir satış kanalı

DataStar olarak 2012 yılında internet üzerinden satışı artırıcı çalışmalar planladıklarını ifade eden Kaplan, ?Bayi kanalının alımlarında internetin payı sürekli artıyor. Biz de bu oranı artırıcı, teşvik eden çeşitli çalışmalar yapıyoruz. 2012 yılında da bu çalışmalarımız sürecek. Ayrıca 2012 yılında son kullanıcıya doğrudan ve internet üzerinden satışa yönelik çalışmalarımız da olacak? dedi.

2011 yılında DataStar?ın büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Kaplan, 2012 yılında da gerek marka, gerek ürün, gerekse ciro olarak büyümeyi arzuladıklarını söyledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın