Türkiye selektif kozmetik sektörünün öncü ve pazar lideri markası Tekin Acar Cosmetics büyümeye devam ediyor. Türkiye genelinde 25 il ve 66 mağazasıyla hizmet veren Tekin Acar Cosmetics, 2011 yılı sonunda başlattığı çalışmayla, 20 yılı aşkın süredir kullandığı logosunu değiştirdi. Bu yıl 8 yeni mağaza açan Tekin Acar Cosmetics, yüzde 20 büyüme gerçekleştirdi. Organize perakende selektif kozmetik sektöründe yüzde 40?a yakın pazar payıyla sektör lideri olan Tekin Acar Cosmetics, 2012 yılında yatırım atağına devam ederek açacağı 14 yeni mağaza ile bu büyümeye ulaşmayı hedefliyor. Şirket 2014 yılında ise 100 mağazaya ulaşacak.

Yeniden yapılanma süreçlerini değerlendiren Tekin Acar Cosmetics Genel Müdürü Bülent Başaran, ?Bu yapılanma sürecinin son halkası olarak 20 yılı aşkın süredir kullandığımız logomuzu 2011 sonu itibarıyla yeniledik ve üzerinde çalıştığımız yeni mağaza konseptimizi hayata geçirdik. Şu anda hemen hemen tüm mağazalarımızda yeni konsept ve logomuz yer almaya başladı. Değişim sürecinde yaklaşık 3 Milyon TL yatırım yaptık ve 2014 yılına kadar 20 Milyon TL yatırım hedefliyoruz. Yeni logo ve konsept yatırımlarımız sayesinde 2012 yılında da 14 yeni mağaza ile büyümeye devam edeceğiz? dedi. Yeni logo ve mağaza konseptinin tüketicilerin ilgisini daha fazla çekeceğini ifade eden Bülent Başaran, ?Yeni logo ve konseptin etkisiyle büyümeye hız vereceğiz. 2011 yılında yüzde 37 olan pazar payımızı 2012 yılında yüzde 40?a çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni logomuz 2012 Ocak sonunda tüm mağazalarımızda yer almış olacak? dedi.

Kurdaki değişimler free shop?tan ucuza mal sattırıyor

Artan rekabetten dolayı Türkiye selektif kozmetik pazarındaki oyuncuların 2011 yılı ilk çeyreği sonunda fiyatları yüzde 25 aşağıya çektiğine dikkat çeken Tekin Acar Cosmetics Genel Müdürü Bülent Başaran, ?Biz yıllardır Avrupa fiyatlarında ürün satıyoruz. Bunu sektörün büyümesi için yapıyoruz. Fiyatlar düşüyor ancak satış rakamları ve kâr marjları yükseliyor. Bugün free shop?lardan alışveriş yapmanın bir anlamı yok. Kurdaki ani değişiklikleri hemen fiyatlara yansıtamadığımız için bazen free shop?lardaki fiyatlardan bile ucuza satış yapıyoruz? dedi.

Kozmetik sektörü 2 milyar dolara yaklaştı

Türkiye’de kozmetik sektörünün 2011 yılı sonunda 1.9 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını ifade eden Bülent Başaran, bu pazarın sadece yüzde 10?luk kısmını selektif kozmetik sektörünün oluşturduğunu söyledi. Pazarın 2012 yılında yüzde 20 civarında büyümesini beklediğini kaydeden Bülent Başaran, ?Krizden en az etkilenen sektör kozmetik sektörü, 2012 yılında olası bir krizde de bu sektörün büyüyeceğine inanıyoruz. Sektörün büyüklüğü şu anda 360 milyon liraya ulaştı. Gelecek yıl bunun üstüne yüzde 20 daha artış olacağını ön görüyoruz. 2012 yılında Tekin Acar Cosmetics olarak biz de büyüme ve karlılıkta artış bekliyoruz. Mağaza sayımızı 80?e, istihdamımızı ise 460?dan 550?ye ulaştırmayı hedefliyoruz? şeklinde konuştu.

Sadakat kartımız ?Beauty Club Card? sayısı 450 bine ulaştı

Perakende sektöründeki en iyi CRM alt yapısına sahip olduklarını dile getiren Tekin Acar Cosmetics Genel Müdürü Bülent Başaran, ?2009 yılında uygulamaya başladığımız müşteri sadakat kart sayısı 450 bin kullanıcıya ulaştı. Müşterilerimizin alışkanlıklarını bu kart sayesinde takip edip onlara birebir ulaşıyoruz. Müşterin ilgilendikleri ürünler ve indirimleri Beauty Club Card sayesinde doğru ve etkili bir biçimde iletiyoruz? diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın