Fransa Tarım Bakanlığı, veteriner ilaçlarından kaynaklanan antibiyotik direnci riskini azaltmaya yönelik planlarını açıkladı. Hükümet, gelecek 5 yıl içinde hayvan tedavisinde antibiyotik kullanımını, alternatif tedavilerin geliştirilmesine odaklanarak yüzde 25 oranında azaltmayı hedeflediklerini belirtti.
Avrupa Birliği (AB), antibiyotiklerin büyümeyi destekletici olarak kullanımını 2006 yılında tüm AB ülkelerinde yasakladı ve veterinerlere, antibiyotiklerin uygun koşullarda kullanıldığını ispatlama zorunluluğu getirdi. Fransa Tarım Bakanlığı da 1999 yılında antibiyotik satışlarını izlemeye başladı.

Antibiyotiklere yönelik yeni hedeflere ilişkin yapılan açıklamada, ?Antibiyotikler, özel amaçlı ilaçlardır ve hayvan sağlığı için gereklidir. Bunları nasıl ve neden kullanmakta olduğumuz konusunda farklı şekilde düşünmeye başlamak zorundayız? ifadelerine yer verildi.
Fransa verileri, antibiyotik kullanımının 2007 ve 2010 yılları arasında yüzde 12,1 oranında düştüğünü gösteriyor. Bakanlığın planı, antibiyotiklerin hayvanların tedavisinde kullanımını azaltmayı ve antibiyotiklerin tedavi edici etkinliğinin uzun süreli korunmasını amaçlıyor.

Bakanlığın, bu amaç doğrultusunda belirlediği beş öncelik: 1) İyi uygulamaları teşvik etmek, antibiyotik direnci konusunda farkındalığı arttırmak ve antibiyotiklerin etkinliğini korumak. 2) Antibiyotiklerin kullanımından kaçınmak için alternatifler geliştirmek. 3) Riskleri azaltmak için yönetim uygulamalarını güçlendirmek. 4) Antibiyotik kullanımının ve antibiyotik direncinin izlenmesini güçlendirmek. 5) Avrupa araştırmalarını ve uluslararası girişimleri teşvik etmek.

www.suthatti.com.tr


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın