Amerika Süt Çiftçileri (DFA), Tarım Parlamentosu Komitesi?nin güncel sütçülük programları hakkındaki açıklamasına ve kendilerinin yerel sütçülük sektörünü destekleme konusundaki kabiliyetlerine ilişkin görüşlerini bildirdi. DFA, Komite?nin mevcut sütçülük politikalarını inceleme ve reformları araştırma yönündeki kararlılığını takdir ediyor.

DFA Başkan Yardımcısı John Wilso açıklamasında, süt ve süt ürünü fiyatları 2009 ve 2010 yıllarında yaşanan tarihi düşüşlerden kurtulurken, birçok üreticinin bu avantaja sahip olamadığını ifade etti. Son zamanlardaki düşük fiyat döngüsünün, süt üreticisi ailelere zarar verdiğini, nesillerin adalet duygusunu güçsüzleştirdiğini ve birçoğunun işlerinin tamamen bitmesine yol açtığını belirten Wilson, bu döngünün içinde ayakta kalan süt üreticilerinin yükselen yem maliyetleri nedeniyle daralan kâr payları yüzünden hâlâ mücadele verdiğini ifade etti.

Wilson açıklamasına şöyle devam etti: ?Biz şimdi her zamankinden daha küresel olan bir endüstriyiz ve dünya piyasasındaki tüm faktörler, yerel fiyatlar üzerinde büyük etkiye sahip. Yerel sütçülük programları; eski, esneklikten uzak ve yenilenmeye daha fazla ihtiyaç duyan boğucu programlar. Bunlar, üreticilere düşük çiğ süt, yüksek yem fiyatlarından veya ikisinin bir araya gelmesinden kaynaklanan küresel piyasa değişikliklerini veya dar kâr marjlarını yönetmek için gerekli araçlar sunmuyor, sunamıyor. Mevcut programların kusurlu olduğu açık. Bu programlar fiyat dalgalanmalarının olduğu zamanlarda yetersiz kalıyor ki, bu durum istisnadan çok normal bir hâl almış gibi görünüyor ve kâr payları daraldığında yeterli bir güvenlik ağı sağlayamıyor.?

Başkan Collin ve Mike Simpson tarafından yazılan, üç temel maddeden oluşan -Kâr Koruma Programı, Sütçülük Piyasası Stabilizasyon Programı, Federal Süt Pazarlama Sistemi>> ve çiftlik hayvanı üreticilerinin karşılaştığı sıkıntıların bir kısmını giderecek olan politika taslağının incelenip değerlendirilmesi konusunda Kongre?ye baskı yaptıklarını ifade eden Wilson; bu politikaların, sadece süt fiyatlarını göz önünde bulundurmayacağını, aynı zamanda yem fiyatlarını ve sonuçta kâr paylarını da dikkate alacağını vurguladı.

www.suthatti.com.tr


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın