Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) fonlarıyla tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren KOBİ?lere 106 milyon 20 bin euro hibe vermeye hazırlanıyor. Bu hibenin, aşağıda belirtilen 42 ilde faaliyet gösteren KOBİ?lere 2013 yılına kadar dağıtılması planlanıyor:

Afyonkarahisar, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat, Ağrı, Aksaray, Ankara Ardahan Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Elazığ, Erzincan, Giresun, Mersin, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Uşak, Karaman.

Et işleme tesisi, besicilik, meyve-sebze bahçesi, meyve-sebze işleme tesisi ya da pazarlama birliği, arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, yerel ürünler, el sanatları, kültür balıkçılığı gibi çok sayıda alan söz konusu hibeden yararlanabilecek. Ancak her il sadece TKDK tarafından belirlenen faaliyet alanlarında bu hibeleri kullanabilecek. Örneğin Afyonkarahisar, et-süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile yatırımının yanı sıra kültür balıkçılığı için bu hibeden faydalanabiliyor. Diğer alanlardaki faaliyetler hibe kapsamına girmiyor. Her bir KOBİ, en fazla dört projeyle hibe kredi için başvurabiliyor.

Para Dergisi


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın