Adres Patent firmasının TPE verilerine göre yaptığı araştırmaya göre; çocuklarla ilgili sağlık, eğitim, güvenlik gibi konularla ilgili bulunan buluşların sayısı Türkiye?de önemli bir artış gösterdi. 1970 yıllardan 1990?lı yılların sonuna kadar bir yıl içinde yapılan buluşların en fazla 10 tanesi çocuklarla ilgili olurken bu sayı 2011 yılına kadar 50?lere ulaştı. 2007 yılından bu yana bir yıl içinde çocuklarla ilgili yapılan buluşların sayısı 50?nin altına düşmedi.

Sağlık, güvenlik ve eğlence bir arada

Adres Patent Firması Patent Mühendisi Müh. Serdar Başkaya çocuklarla ilgili yapılan buluşların son dönemde farklılık gösterdiğinin altını çizerek; ?Araştırmalarımız ortaya koyuyor ki; son yıllarda çocukları konu alan buluşların içeriğinde de önemli gelişmeler olmakta. Buluş sahipleri çocukların güvenlik ve sağlığını korumaya yönelik buluşlar ortaya koyarken, eğlence ve psikolojik gelişim konularını da göz ardı etmiyorlar. Artık çocukların bedensel sağlıklarını ve güvenliklerini korumaları için farklı oyun alternatifleri meydana getiriliyor? dedi.

Diş çürüklerini önleyen çikolata yapıldı

2011 yılı içinde çocuklara yönelik kapsamlı buluşlar ortaya konduğuna dikkat çeken Başkaya; ?Bu yıl içerisinde çocukları konu alan buluşlar arasında en dikkat çeken ise diş çürüklerini önleyen çikolata oldu. 10?uncu ayda patent başvurusu tamamlanan çikolata, içerdiği antikaryojenik, antibakteriyel ve yüksek flor içerikli maddeler sayesinde ağızdaki bakteri sayısını azaltıyor ve diş çürüklerinin önlenmesinde katkıda bulunuyor.

Faydalı model başvurusu yapılan mutlu sabun ise çocuklar için eğitici bir oyun ortamı sunuyor. Sabunun üzerindeki yüz görseli su ile temas ettiğinde gülümseyen bir yüze dönüşüyor ve el yıkamayı çocuklar için eğlendirici bir aktivite haline getiriyor? diye konuştu.

Başkaya bu tip buluşların artış göstereceğini dile getirerek; ?Çocuklara yönelik özellikle eğitim, sağlık ve güvenlik konulu buluş çalışmaları Türkiye genelinde artış gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda çocuklarla ilgili yıllık 100 patent başvurusu sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz? açıklamasında bulundu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın