Bitcoin 97.726 dolar, Ethereum 3.679 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 3,41 trilyon dolar. Bitcoin’in piyasa değeri 1,93 trilyon dolar, Ethereum’un piyasa değeri de 442 milyar dolar. Dün spot Bitcoin ETF’lerine 438,5 milyon dolar, spot Ether ETF’lerine ise 305,7 milyon dolar giriş gerçekleşti. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki önemli gelişmeler ele alınıyor.
Ray Dalio, küresel borç krizi öngörüyor, Bitcoin ve altını destekliyor.
Milyarder yatırımcı Ray Dalio, küresel finans sisteminde olası bir “yaklaşan borç para problemi” konusunda uyarılarda bulunarak altın ve Bitcoin gibi “sert varlıklara” yönelme çağrısı yaptı. Bridgewater Associates’in kurucusu Dalio, Güney Çin Morning Post’un 10 Aralık tarihli haberine göre, borç varlıklarından uzak durarak altın ve Bitcoin gibi “sert paraya” yatırım yapacağını söyledi. Dalio, başta ABD ve Çin olmak üzere tüm büyük ülkelerde “benzeri görülmemiş seviyelerde” borçlanma olduğunu belirterek bu durumun sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Abu Dabi’de düzenlenen bir finans konferansında konuşan Dalio, borç krizinin kaçınılmaz olduğunu ve bunun para değerinde büyük bir düşüşe yol açacağını ifade etti. Dalio, “Borç ve tahvil gibi borç varlıklarından uzak durarak altın ve Bitcoin gibi sert paralara yönelmek istiyorum” dedi. 2022’de Dalio, enflasyona karşı korunma amacıyla yatırım portföyünün %2’sinin Bitcoin ve altına ayrılmasının makul olduğunu belirtmişti. Daha önce Bitcoin’in altına tercih edilmemesi gerektiğini savunan Dalio, çeşitlendirmenin önemini vurgulamıştı. Dalio’nun açıklamaları, ABD’nin Bitcoin rezervi oluşturmayı planladığı yönündeki spekülasyonların arttığı bir döneme denk geliyor. Ancak altın savunucusu Peter Schiff gibi bazı gözlemciler, böyle bir adımın zarar verici olabileceği uyarısında bulunuyor. Schiff, ABD hükümetine mevcut Bitcoin varlıklarını satarak 2024 bütçe açığını azaltma çağrısında bulundu.
RLUSD, Ripple’ın stablecoin’i, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’ndan onay aldı.
Ripple’ın RLUSD stablecoin’i, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’ndan (NYDFS) nihai onayı aldı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, X platformunda yaptığı açıklamada, “Bu yeni RLUSD için [New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’ndan] nihai onayı aldık. Borsa ve iş ortaklığı listelemeleri yakında aktif olacak” dedi. Ripple, Nisan ayında stablecoin planlarını duyurmuş ve RLUSD’nin başlangıçta Ledger ve Ethereum üzerinde kullanılabilir olacağını açıklamıştı. Ağustos’ta test edilmeye başlanan RLUSD’nin yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi planlanıyor. Şirketin bu projedeki iş ortakları arasında Uphold, Bitstamp, Bitso, MoonPay, Independent Reserve, CoinMENA ve Bullish gibi borsalar yer alırken, B2C2 ve Keyrock gibi piyasa yapıcılar likidite sağlamak için destek olacak. Ripple CTO’su David Schwartz, geçen hafta Prag’daki The Block Emergence konferansında yaptığı konuşmada, RLUSD’nin lansmanının yıl sonuna kadar gerçekleşmesini umduğunu belirtti.
Microsoft hissedarları Bitcoin’i rezervlere ekleme önerisini reddetti.
Microsoft hissedarları, şirketin yıllık toplantısında Bitcoin’i bilançosuna ekleme önerisini reddetti. Öneri, Washington merkezli serbest piyasa düşünce kuruluşu National Center for Public Policy Research (NCPPR) tarafından sunulmuştu ve kâr çeşitlendirmesi ile hissedar değerini artırmayı amaçlıyordu. Ancak Microsoft yönetim kurulu, şirketin mevcut yatırım stratejisinin geniş bir varlık yelpazesini değerlendirdiğini belirterek öneriyi desteklemedi. Microsoft’un geçmişte Bitcoin’e karşı temkinli bir yaklaşımı oldu. Şirket, 2014 yılında kripto para ile ödeme kabul etmeye başlamış ancak düşük kullanım ve düzenleyici belirsizlikler nedeniyle bu seçeneği 2016’da durdurmuştu. Bugünkü karar, kripto paralara karşı eleştirel bir duruş sergileyen Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates’in görüşleriyle de uyumlu. Bitcoin, son 24 saat içinde %3 oranında değer kaybederek kripto para piyasalarındaki belirsizliği artırdı. Aynı dönemde, küresel kripto para piyasa değeri %5 düşüşle 3,73 trilyon dolara geriledi. Buna rağmen, büyük kurumsal oyuncuların Bitcoin’i bilançosuna ekleme konusundaki tartışmaları artıyor. Analistler, bu tür tartışmaların Bitcoin’in “birinci sınıf bir varlık” olarak kabul görmesindeki önemine dikkat çekiyor.
Goldman Sachs CEO’su ABD düzenlemeleri değişirse şirketin Bitcoin ve Ethereum ticaretini değerlendirebileceğini söyledi.
Goldman Sachs CEO’su David Solomon, ABD’deki düzenleyici ortamın değişmesi durumunda, şirketinin Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralara yatırım yapma olasılığını değerlendirebileceğini belirtti. Reuters Next konferansında Solomon, “Spot Bitcoin ticareti” konusundaki bir soruya, mevcut düzenlemeler nedeniyle kripto piyasasına katılımlarının sınırlı olduğunu ifade etti. Solomon, düzenleyici çerçevenin gelecekte değişebileceğine dair beklentilerin arttığını, ancak bu değişimin nasıl şekilleneceğinin henüz net olmadığını ekledi. ABD’de Donald Trump’ın başkanlık seçimini kazanmasının ardından kripto endüstrisine yönelik düzenlemelerde değişiklikler olabileceği konuşuluyor. Trump, seçimlerden önce yaptığı açıklamalarda bir “stratejik Bitcoin rezervi” oluşturmayı ve “Operation Choke Point 2.0” olarak adlandırılan bankacılık sınırlamalarına son vermeyi vaat etmişti. Bu gelişmelerle Bitcoin fiyatı rekor seviyelere ulaşarak 100.000 doları aşarken, yatırım şirketleri yeni kripto ETF başvurularında bulunmaya başladı. SEC’in Ethereum ve Bitcoin için spot ETF’leri onaylamasının ardından, Solana ve XRP’yi takip eden ETF’ler için de başvurular yapılmaya başlandı. Goldman Sachs, 2021 yılında bir kripto ticaret masası başlatarak bu alana adım atmıştı. Şirket ayrıca Digital Asset Holdings tarafından oluşturulan kurumsal varlıklar için tasarlanmış Canton Network üzerinde bir dizi test gerçekleştirdi. Solomon, Bitcoin’i spekülatif bir varlık olarak tanımlarken, hedge fon müşterilerinden gelen kripto ürünlerine yönelik ilginin arttığını ifade etti.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.