Can Yayınları’nın aralık programı açıklandı. Yayınevinin aralık  ayı yayın programında ödüllü yazarlardan klasik eserlere yine farklı türde pek çok nitelikli  yapıt yer alıyor.

Bu ay Nobel Edebiyat Ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez’in edebiyat tarihinin en önemli ve çarpıcı eserlerinden biri olarak kabul edilen romanı Yüzyıllık Yalnızlık özel ciltli baskısıyla yayımlanıyor. 

Büyülü gerçekçilik akımının önde gelen isimlerinden Arjantinli yazar Jorge Luis Borges, üç eseri Tartışmalar, Ficciones  ve Önsözler Kitabı Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.   

Su Kürü ve Mavi Bilet yapıtlarının ödüllü yazarı Sophie Mackintosh Lanetli Ekmek’le, Çağdaş Amerikan korku edebiyatının önemli temsilcilerinden Thomas Ligotti, tüyler ürperten 13 öyküden oluşan eseri Karakâtip’le, Susan Sontag deneysel kurgu alanındaki ilk çalışmasıİyiliksever’le, Normal İnsanlarGüzel DünyaNeredesin? ve İntermezzo kitaplarının yazarı Sally Rooney, ilk romanı Arkadaşlarla Sohbetler’le okurla buluşuyor. 

1999 yılında kaybettiğimiz usta kalem Selçuk Baran’ın 1948 ile 1989 yılları arasında tuttuğu 12 defterden oluşan Günlükler’i ilk kez Can Yayınları tarafından yayımlanırken,  klasiklerden Vivant Denon ile Jean-François de Bastide’den İki Hovarda Öykü, Nikolay Gogol’dan Bir Delinin Güncesi ve Fayton da aralık ayı programının göze çarpanları arasında yer alıyor. 

10.12.2024 

Can Yayınları aralık ayı yayın programını açıkladı. Yayınevinin aralık ayı yayın programında modern edebiyattan klasik eserlere çok sayıda nitelikli yapıt var. 

İşte Can Yayınları’nın aralık kitaplarından kesitler…  

Jorge Luis Borges, Tartışmalar (çev. Çiçek Öztek), Ficciones (çev. Emrah İmre), Önsözler Kitabı (çev. Saliha Nilüfer)

Büyülü gerçekçilik akımının önde gelen isimlerinden Arjantinli yazar Jorge Luis Borges, aralık ayında üç kitabıyla Can Yayınları’nda. Borges’in 1930’lu yıllarda kaleme aldığı felsefeye, teolojiye, edebiyata dair kısa denemelerinden oluşan eseri Tartışmalar, yazarın düşsel bir evreni kurguladığı, en sevilen hikâye derlemelerinden Ficciones, 1920’lerden 1970’lere kadar birçok kitap için yazdığı önsözlerden oluşan ve ilk kez Türkçe yayımlanan Önsözler Kitabı bu ay raflarda. 

Sophie Mackintosh, Lanetli Ekmek (çev. Püren Özgören)

Lanetli Ekmek, Su Kürü ve Mavi Bilet yapıtlarının ödüllü yazarı Sophie Mackintosh’tan, Fransa’da bir kasaba halkının zehirlendiği ve sorumluların ortaya çıkmadığı gerçek bir olayın ekseninde ilerleyen tutku romanı. Eleştirmenler bu kitabı, “Yazar, sadece yakın geleceği kaygı uyandıracak kadar ayrıntılı hayal edebildiğini değil, tarihteki olayları da şakacı bir dille yorumlayabildiğini gösteriyor,” diye yorumluyor. Roman, çıldırmış bir kasabanın, kana karışan zehir benzeri kıskançlığın, insanı yakıp tüketen arzunun erotik öyküsünü cesur ve büyüleyici bir dille aktarıyor.

Ciltli Özel Baskı: Gabriel García Márquez, Yüzyıllık Yalnızlık (çev. Seçkin Selvi) 

Nobel Edebiyat Ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez’in edebiyat tarihinin en önemli ve çarpıcı eserlerinden biri olarak kabul edilen romanı, Yüzyıllık Yalnızlık özel ciltli baskısıyla raflardaki yerini alıyor. Yayımlanmasının üzerinden 57 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen dünya edebiyatının en sevilen eserlerinden biri olmaya devam eden eserinde Márquez, Albay Aureliano Buendía ve ailesinin nesiller boyu süren hikâyesiyle hem tarihin hem de insan doğasının karmaşıklığını gözler önüne seriyor.

Thomas Ligotti, Karakâtip (çev. Berna Seden)

Çağdaş Amerikan korku edebiyatının önemli temsilcilerinden Thomas Ligotti, tüyler ürperten 13 öyküden oluşan eseri Karakâtip’le okurla buluşuyor. Kitaba kendi adı Karakâtip’i veren anlatıcının, çeşitli kişiliklere büründüğü bu gerilim dolu öyküler, elinizden düşüremeyeceğiniz bir başyapıt.

Selçuk Baran, Günlükler

Can Yayınları, 1999 yılında kaybettiğimiz usta kalem Selçuk Baran’ın 1948 ile 1989 yılları arasında tuttuğu 12 defterden oluşan Günlükler’i yayımlayarak, ilk kez okurla buluşturuyor. Baran’ın 15 yaşında başlayıp 56 yaşına kadar çeşitli aralıklarla yazdığı bu defterler, yazarın entelektüel bilincinin nasıl şekillendiğini gösterirken Türkiye’nin geçirdiği değişimlerin de izini sürüyor.

Susan Sontag, İyiliksever (çev. Duygu Şahin)

İyiliksever, Amerikan edebiyatının önemli isimlerinden Susan Sontag’ın deneysel kurgu alanındaki ilk çalışması.  İlk kez 1963’te yayımlanan ve eşsiz bir yazarı dünyaya duyuran bu eser, eğlenceli olmasının yanı sıra rahatsız edici ve derinlikli bir antiroman olma niteliğinde.

Sally Rooney, Arkadaşlarla Sohbetler (çev. Pınar Umman)

Normal İnsanlar, Güzel Dünya, Neredesin? ve İntermezzo kitaplarının yazarı Sally Rooney, ilk romanı Arkadaşlarla Sohbetler’de büyümeyi ve ilişkilerin sonsuz karmaşıklığını ele alıyor.  Kimlik ve iletişimin derinliklerine inerek aslında kim olduğumuz ile kendimizi topluma kim olarak sunduğumuz arasındaki uçurumu da irdeleyen Rooney, modern aşklara ve arkadaşlıklara zekice bir yorum getiriyor.

Bu ay klasiklerde

Vivant Denon ve Jean-François de Bastide, İki Hovarda Öykü (çev. Melis Oflas)

Jean-François de Bastide’in 1755’te yayımlanan “Aşk Yuvası” adlı öyküsü ile Vivant Denon’un 1777’de anonim bir şekilde yayımladığı “Yarın Yok”tan oluşan İki Hovarda Öykü aralık ayında tek kitapta. İki Hovarda Öykü’de 18. yüzyıl cinselliğini özgürlükçü bir tarzda ele alan Vivant Denon ve Jean-François de Bastide, edebî bir metnin içine mimari detayları da ekleyerek dönemin sanat anlayışına dair ipuçları sunuyor ve geçici heveslerin peşine düşen karakterlerin etrafında geziniyor.

Nikolay Gogol, Bir Delinin Güncesi ve Fayton (çev. Lütfiye Pehlivan)

Can Yayınları, Rus edebiyatının öncü isimlerinden Nikolay Gogol’ün başyapıtlarından kabul edilen Bir Delinin Güncesi ve  öykü türünün en yetkin örneklerinden biri olan Fayton’u aralık ayında tek kitapta bir araya geliyor. Gogol, Bir Delinin Güncesi’nde okura tatlı tatlı deliren Petersburg’lu memur Poprişçin’in sanrılarla dolu öyküsünü aktarırken, Fayton’da arzu nesnesine dönüşen bir faytonun maceralarına odaklanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın