Kullanıcıların fonlarını bir araya getirerek topluca staking yapmalarına olanak tanıyan bir yöntem olan havuzlu staking, bireysel katılımcıların daha verimli bir şekilde süreçten faydalanmasını sağlıyor. Fonlarını bir araya getirerek ödülleri de birlikte alan kullanıcılar, ödüllerin dağıtılması söz konusu olduğunda, ücretlendirme bir bireyin stake havuzuna yaptığı katkıya göre şekilleniyor. Tüketiciler ve kuruluşlar için kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, stake havuzunu bütün detaylarıyla açıklıyor.

Havuzlu staking, işlemleri doğrulama veya istenilenden daha fazla fon kilitleme konusunda pasif gelir elde etmeyi ve kullanıcıların staking sürecine grup olarak katılmalarını sağlarken birleşen fonlar, staking havuzu olarak adlandırılan platformda depolanıyor. Bütün halinde stake etmek amacıyla bir araya getirilen ortak fon deposu olan staking havuzu, yerel staking yapmak için fonları kullanmaktan ve bir katılımcının katkısına orantılı ödüller dağıtmaktan sorumlu operatörlere ihtiyaç duyuyor. Operatörün elinde tuttuğu kontrolün platformuna bağlı olarak benzerlikler büyük ölçüde bu nokta da sona eriyor. Daha merkezi platformlar operatör olarak tek bir varlık kullanabilirken, diğerleri DAO’lardan ve kendi kendini yürüten akıllı sözleşmelerden yararlanarak daha merkezi olmayan bir yaklaşım benimseyebiliyor. Sayısız blok zincirinde birden çok stake havuzu olmasına rağmen yalnızca Proof-of-Stake blok zincirleri bu özelliği destekliyor. Ethereum ya da Tezos gibi PoS ağları, kullanıcıların fonlarını stake etmesini gerektiriyor ve bu nedenle havuzlanmış stake etmeyi destekleyen tek ağ türü olarak karşımıza çıkıyor. Tüketiciler ve kuruluşlar için kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, stake havuzunu bütün detaylarıyla açıklıyor.

Havuzlanmış Staking, Bireysel Staking ve Likit Staking Alternatiflerini Sunuyor

Bireysel staking’e katılmak, genellikle binlerce dolar olmak üzere önemli miktarda teminat yatırmayı ve node gibi özel ekipmanlar kullanmayı gerektirirken havuzda stake etme ise çok daha az yatırımla kişinin bir blok zinciri node’unu işletmeden stake etmeye başlamak için alternatif bir yol sunuyor. Stake havuzları genellikle belirli blok zinciri ağına, stake havuzu operatörüne ve belirledikleri kurallara bağlı olarak değişen minimum kurulum tutarlarına sahip olmasından dolayı kullanıcılara avantaj sağlıyor. Ek olarak bazı havuzlanmış staking platformları likit staking modelini de takip ediyor. Likit staking ile, staking havuzundaki orijinal kripto paralarınızı temsil eden yeni tokenler alabilirken bu varlıklar, orijinal fonların değerine sabitleniyor. Böylece, bu tokenler takas edilebilir hale gelirken diğer merkezi olmayan finans platformlarına katılmaya da kolaylık sağlıyor.

Ledger, Güçlü Güvenlik Altyapısı ile Havuzda Stake Etme Seçeneği Sunuyor

Ledger Live, teknik karmaşıklıklardan herhangi birini öğrenmeden havuzda stake etmeyi mümkün kılıyor. Ledger Live, Ethereum ekosistemindeki en iyi stake havuzlarından bazılarına güç veren güvenilir bir kurumsal sınıf stake platformu olan Kiln ile doğrudan çalışıyor. Ledger cihazını güvenli bir şekilde Ledger Live’a bağlamak başlangıç için yeterli oluyor. Ledger Trusted staking ortağı olan Kiln ile platforma uygulamadan erişiliyor. Bu da staking sözleşmesinin kapsamlı bir şekilde test edildiği ve hatalara karşı denetlendiği anlamı taşıyor. Ayrıca Ledger Live, likit olanları değil yalnızca normal stake havuzlarını da destekliyor, böylece stake edilen tokenların değerinin iki kat artış gösterdiğine dair güvence veriyor. Tüketiciler ve kuruluşlar için kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, güçlü güvenlik altyapısı ile bir dizi havuzda stake etme seçeneği sunuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın