İstinye Üniversitesi (İSÜ), bilime katkıları dolayısıyla bilim insanlarını onurlandırmak amacıyla verilen Bilim Nişanı’nı, ABD ve dünya genelinde beyin cerrahisi ve onkoloji eğitiminin şekillendirilmesinde aktif olarak yer alan bilim insanı Prof. Dr. Michael Lim’e takdim edecek. İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 8 Kasım Cuma günü İstinye Üniversitesi Vadi Ana Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenecek törene, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrenciler katılacak. 

Bilim Nişanı, bilim insanlarını onurlandırmak amacıyla veriliyor

Bilim Nişanı, Türkiye’de ve dünyada bilime katkıları dolayısıyla bilim insanlarını onurlandırmak amacı ile veriliyor. Bu ödüle layık görülen bilim insanları öğrencilere iyi bir rol model olduğu için İstinye Üniversitesi’ne davet ediliyor ve bu Bilim Nişanı ile onurlandırılıyor. 

Prof. Dr. Türker Kılıç, “’İyi’ kelimesi hem mesleğinde iyi olmayı hem de iyi insan olmayı temsil ediyor. Sadece iyi bir hekim değil, iyi bir ‘bilim insanı hekim’ yetiştirmeyi hedefleyen İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bilim insanlarını ülkemize davet ederek çalışmaları için onurlandırıyoruz. 8 Kasım 2024’te Bilim Nişanını Dr. Michael Lim’e takdim edeceğiz” dedi.

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi, insan için tıp, insan için teknoloji ve insan için hekimlik ilkelerini benimseyen, bilimsel araştırma metodolojisini pratik beceri ve yaratıcılıkla birleştirme potansiyeline sahip tıp doktorları yetiştirmeyi amaçlıyor. Kendi alanlarına katkıları bilimsel çevrelerce kabul görmüş ve bilim alanında önemli aşama kaydetmesini sağlamış bilim insanlarına verilen Bilim Nişanı, alanında yaptığı çalışmalarla geleceğin bilim insanı hekimlerine örnek teşkil edecek duayen isimlere takdim ediliyor. Bilim Nişanı sadece tıp alanında değil bilimin her alanından isimlere veriliyor.

Prof. Dr. Michael Lim, katılacağı törende “Bir Geri Dönüş Yolculuğu: Laboratuvardan Kliniklere, Kliniklerden tekrar Laboratuvarlara” temalı konuşması ile bilim insanı-hekim olmaya aday tıp fakültesi öğrencilerine ilham olacak.

Dr. Michael Lim kimdir

Dr. Lim, Beyin Cerrahisi Bölüm Başkanı ve beyin tümörleri ve trigeminal nevralji konusunda uzmanlaşmış kurul onaylı bir beyin cerrahıdır. Johns Hopkins’teki geçirdiği süre boyunca Dr. Lim, en büyük beyin tümörü ve trigeminal nevralji muayenehanelerinden birini kurdu ve hastaları için en gelişmiş cerrahi teknolojileri ve teknikleri kullandı. Hasta deneyimini önceliği haline getirmiş biri olarak, meslektaşları ve hastaları tarafından dürüstlüğü ve şefkatli bakımı nedeniyle takdir edildi ve HealthNetwork Foundation’dan bir Hizmet Mükemmelliği Ödülü’ne layık görüldü. Bir mentor olarak, Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından seçkin bir öğretmen olarak onurlandırılmak da dahil olmak üzere çok sayıda öğretim ödülü kazanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri ve dünya genelinde beyin cerrahisi ve onkoloji eğitiminin şekillendirilmesinde aktif olarak yer almaktadır. Nöro-Onkoloji alanında prestijli bir ödül olan 2023 yılı Abhijit Guha Ödülü’nün sahibidir. Dr. Lim beyin tümörleri için immünoterapi alanında dünya lideridir. Dünya çapında konferans ve seminerler vermek üzere davet edilmesinin yanı sıra, Amerikan Klinik Onkologlar Derneği, Amerikan Nörolojik Cerrahlar Akademisi, Kuzey Amerika Radyoloji Derneği, Beyin ve Omurga Metastazları Yıllık Sempozyumu, Nörolojik Cerrahlar Kongresi ve diğer toplantılarda beyin tümörleri için immünoterapi, beyin cerrahisi teknikleri ve beyin tümörlerinin yönetimi konularında platform sunumları yapmıştır. Ayrıca, Amerikan Klinik Onkoloji Derneği konferansında CNS oturumunun platform başkanı olarak görev yapmıştır. Dr. Lim, Amerikan Klinik Onkoloji Derneği, Nörolojik Cerrahlar Kongresi, Amerikan Nörolojik Cerrahlar Derneği ve Nöro-Onkoloji Derneği üyesidir. Dr. Lim, Nöro-Onkoloji Derneği’nin ve Amerikan Klinik Onkoloji Derneği’nin CNS bölümünün program eş başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Amerikan Nörolojik Cerrahlar Derneği ve Nörolojik Cerrahlar Kongresi Ortak Tümör Bölümü Yürütme Komitesi de dahil olmak üzere birçok yürütme komitesinde görev yapmıştır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın