Elif Melek Avci Dursun, meme kanseri riskini artıran besinlerin başında kırmızı et ve işlenmiş et ürünleri, rafine şekerler, doymuş yağ içeren gıdalar, fazla yağ alımı, kızartılmış ve yüksek sıcaklıkta pişirilen yiyecekler, yüksek glisemik indekse sahip gıdalar, alkol ve Batı tarzı beslenmenin geldiğini belirtti. “Bu tür beslenme şekilleri, iltihaplanmaya neden olur ve meme kanseri riskini artırır,” diye ekledi.

Meme kanserine karşı koruyucu olabilecek beslenme önerileri hakkında bilgi veren Elif Melek Avci Dursun, “Kırmızı ve turuncu sebzeler, yeşil çay, keten tohumu, yağsız süt ürünleri, D vitamini, haftada en az 2 kez balık, turunçgiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı ve mor meyveler, antioksidan zengin besinler ve bazı mantar türleri, bu hastalığa karşı koruyucu etki sağlayabilir,” dedi.

Bu besinlerin, vücudu zararlı maddelerden koruyarak kanser riskini azaltmaya yardımcı olduğunu vurgulayan Avci Dursun, “Hayatınızdan zararlı insanları ve yiyecekleri çıkarın; sağlıklı ve hareketli kalın,” diyerek sözlerini tamamladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın