İsim değişikliğine uzanan kapsamlı bir dönüşümle, uluslararası standartlarda ve kişiye özel tatil anlayışıyla hizmet veren Ela Excellence Resort Belek, Antalya’nın eşsiz doğal güzelliklerine sahip Kemer bölgesinde, biyolojik çeşitliliği korumak ve sürdürülebilir turizm hedefine katkı sağlamak amacıyla Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile sürdürülebilirlik odaklı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Ela Excellence Resort Belek bahçesinde, 26 Ekim 2024 Cumartesi günü gerçekleşen basın buluşmasına Özak Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Akbalık, Ela Excellence Resort Belek Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, ANTOK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz ile ANTOK AR-GE Sorumlusu Pınar Kınıklı katıldı. Tanıtım toplantısında projeyi anlatan Özak Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Akbalık konuşmasında “Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin korunmasını ve çoğaltılmasını sağlayacak projeyle bölgeye özgü endemik türlerin gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz” dedi.

Nesli tükenme tehlikesi bitki ve çiçek türleri koruma altına alınacak 

Düzenlenen toplantıda endemik bitkilerin korunmasını hedefledikleri projeyi anlatan Özak Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Akbalık, “Antalya’nın eşsiz florasını korumak, endemik bitki ve çiçek türlerinin çoğaltılmasını sağlamak amacıyla ANTOK ile iş birliğine giderek Kemer bölgesi için önemli bir projeye başladık. Kemer bölgesi eşsiz doğası ve endemik türleriyle turizm için büyük bir değer taşıyor. Ela Excellence Resort Belek olarak ANTOK ile başlattığımız projeyle endemik bitkilerin üreticiliğini üstelenerek hem biyolojik çeşitliliği koruyacak hem de sürdürülebilir turizm ilkesine katkı sağlayacağız. Bu projeyi sadece kendi otelimizde değil, aynı zamanda erişebildiğimiz her noktada ve bu endemik bitkilerin yetişmesine uygun alanlarda gerçekleştireceğiz. Ülkemizin doğal değerlerine katma sağlamak hedefiyle hayata geçirdiğimiz bu sosyal sorumluluk projesini, sürdürülebilir turizm ilkelerine uygun şekilde yürüteceğiz” diye konuştu. 

“Sürdürülebilir turizme büyük bir önem veriyoruz” 

Ela Excellence Resort Belek Turizm Koordinatörü Korhan Alşan sürdürülebilirlik politikalarından bahsettiği konuşmasında; “Ela Excellence Resort Belek olarak sürdürülebilir turizme büyük önem veriyoruz. Bu amaçla kurduğumuz geniş bahçelerimizde zeytin ağaçlarımız ve endemik bitki türlerimiz yer alıyor. Bahçe ve bitki bakımında tamamen doğal ürünleri tercih ediyoruz. Misafirlerimize sürdürülebilir turizme verdiğimiz önemi anlatmak amacıyla Global Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte verdiği ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’na ve 2023 yılında almaya hak kazandığımız Travel Life Sürdürülebilirlik Sertifikası’na sahibiz” dedi.

Kemer bölgesindeki endemik bitki türleri haritalandırılacak 

ANTOK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz projeyle hedefledikleri çıktıları aktardığı konuşmasında “Ela Excellence Resort Belek ile gerçekleştireceğimiz projemizle, Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin belirlenmesi ve haritalandırılmasını, nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin korunması ve çoğaltılmasını, bölgenin doğal güzelliklerinin korunarak sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, yerel halkın çevre bilinci ve duyarlılığının artırılması ve bilimsel araştırmalara katkı sağlanması amaçlıyoruz” dedi.

ANTOK AR-GE Sorumlusu Pınar Kınıklı ise Ela Excellence Resort Belek ile gerçekleştirecekleri iş birliğinin Antalya biyoçeşitliliği için özellikle de Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı florası üzerine yürütülen araştırma sonuçlarına önemli katkı sağlayacağını ifade etti. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın