Kurulduğu günden bu yana kıtalararası ticaret köprüleri inşa ederek Türkiye?den yatırımcıları dünyanın dört bir yanına açılmasını sağlamış ve hem Türkiye hem de dünya ekonomisine çok büyük katkılar sunmuş olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) 17 – 18 Kasım tarihlerinde İstanbul Conrad Otel?de ?Türkiye- AB: Ortak Çıkarları Yeniden Değerlendirmek? isimli bir konferansa ev sahipliği yapacak.

Konferansın onur konukları ise Avrupa Birliği?nin iki önemli ismi AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ve Ticaretten Sorumlu Komitesi Karel de Gucht. ?Türkiye- AB: Ortak Çıkarları Yeniden Değerlendirmek? isimli konferansa Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak.

Stefan Füle kimdir?

Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Çek Cumhuriyeti’nin Avrupa İşleri Bakanlığı görevini üstlendi, profesyonel hayatında ise 2003-2005 arasında Çek Cumhuriyeti İngiltere Büyükelçiliği, 2005-2009 arasında Çek Cumhuriyeti’nin NATO Nezdinde Daimi Temcilciliği yaptı.

Karel de Gucht kimdir?

Avrupa Birliği Komisyonu Ticaretten Sorumlu Komiseri Karel de Gucht, Türkiye?nin AB serüveninin ilerlemeler kaydettiği 2004-2009 arasında Belçika Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı, 2008-2009 arasında Belçika başbakan yardımcılığını, 2009-2010 döneminde Büyüme ve İnsani Yardımdan Sorumlu Avrupa Komiserliği görevini üstlendi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın