Enflasyon muhasebesine uyarlanmış ilk 9 aylık finansal sonuçlarına göre 18,5 milyar TL’lik ciro elde eden Çimsa, net kârını ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 74% artışla 3,3 milyar TL’ye taşıdı.

“Çimentodan Yapı Malzemelerine”, “Griden Yeşile” ve “Yerelden Küresele” olarak tanımladığı stratejik dönüşümü kararlılıkla uygulamaya devam eden Çimsa enflasyon muhasebesine uyarlanmış ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Türkiye’de ve yurt dışında ses getiren büyük ölçekli yatırımları ile sağlıklı bilanço yapısını güçlendirmeyi sürdüren Çimsa, ilk 9 aylık dönemde 18.5 milyar TL ciro elde etti. Aynı dönemde fabrikalarındaki verimlilik artışı uygulamaları ve maliyet optimizasyonu projeleri ile net kârını yükseltti.

“GÜÇLÜ BİLANÇO YAPIMIZ, KÂRLI BÜYÜME HAMLELERİ İÇİN ÖNÜMÜZÜ AÇIYOR”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çimsa CEO’su Umut Zenar, “Çimsa’nın ilk 9 aylık finansal sonuçları özellikle son 3 yıldır kararlılıkla devam ettiğimiz yatırım sürecinin çok önemli bir sonucu. Hayata geçirdiğimiz tüm yatırımlara rağmen, bilanço kalitemizden ödün vermeden yola devam ediyor; bir yandan bugünü yönetirken bir yandan da geleceği düşünerek Çimsa’yı yapı malzemeleri sektörünün küresel ölçekte lider oyuncusu olarak konumlandırıyoruz. 2021 yılında tamamladığımız Bunol satın alması, geçen senin sonunda Mersin’de tamamladığımız ilave kalsiyum alüminat çimento (CAC) yatırımımız, ABD’de hayata geçireceğimiz gri çimento öğütme tesisimiz ve son olarak geçtiğimiz günlerde kapanışını tamamladığımız Mannok satın almamız, bu vizyonumuzun çok önemli yapı taşları. Önümüzdeki dönemde de Çimsa’ya coğrafi çeşitlilik ve ürün çeşitliliği sağlayacak stratejik yatırımların takipçisi olacağız. Güçlü bilanço yapımız, kârlı büyüme hamleleri yapmamıza olanak sağlıyor ve önümüzdeki dönemde yapacağımız yeni yatırımlar ve büyüme hamleleri için de önümüzü açıyor” ifadelerini kullandı.

“DÖVİZ GELİRLERİMİZİN PAYINI YÜZDE 70’İN ÜZERİNE TAŞIMIŞ OLACAĞIZ”

Çimsa’nın bugün 6 kıtadaki 70’ten fazla yakın ülkeye, katma değerli yapı malzemeleri çözümleri sunan küresel bir marka haline geldiğinin altını çizen Umut Zenar, “Beyaz çimentoda dünyanın en büyük ikinci üreticisiyiz. Ürün portföyümüzün griden yeşile geçmesinde bir köprü görevi gören kalsiyum alüminat çimentoda), Mersin’deki ilave yatırımımızın katkısıyla dünyanın en büyük üçüncü oyuncusu konumuna geldik. ABD’de yaklaşık yüzde 20, İspanya’da ise pazar lideriyiz. 2023 yıl sonu itibarıyla, toplam gelirlerimiz içerisinde döviz gelirlerinin payı yaklaşık yüzde 60 seviyesinde. Mannok satın almasıyla birlikte, bu oranı yüzde 70’in üzerine taşımış olacağız” dedi.

EBRD ‘ÇİMSA VİZYONU’NA İNANDI, TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmakta finansman konusunun da kilit bir öneme sahip olduğunu belirten Umut Zenar, “Bu yıl içerisinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığımız 25 Milyon Euro tutarındaki kredi anlaşması bu yolculukta bizler için de büyük öneme sahip. Bu anlaşma ile EBRD, Türkiye’de ilk kez bir çimento şirketine finansman kaynağı sağlamış oldu. Bu aslında Çimsa vizyonunun da çok önemli bir göstergesi. Bu kredi, yalnızca güneş enerjisi ve atık ısı geri kazanım tesislerimize yapacağımız yatırımları desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda operasyonel verimliliğimizi de artıracak” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın