Bitfinex’in yayımladığı 127. Alpha Raporu’na göre; Bitcoin fiyatındaki artış trendi, ABD’deki kripto para düzenlemeleri ve ekonomik etkenlerle ilişkili olarak belirsizliklerle karşı karşıya kaldığını gösteriyor. Tüketici harcamalarında yaşanan artış ve GSYİH büyüme beklentisindeki revizyonlar ise ekonominin iyiye gittiğine işaret ediyor. Bitcoin’in fiyat hareketleri ve vadeli işlem sözleşmelerinin açık faizlerindeki artışla birlikte kripto piyasası spekülatif aktivitelerle şekillendiği gözlemleniyor. Bu durum, yatırımcıların dikkatle takip ettiği bir konu haline gelirken, Bitcoin’in de yön arayışında belirsizlikler yaratıyor. Özellikle, spot piyasa talebinden ziyade kaldıraçlı vadeli işlem pozisyonlarından kaynaklanan fiyat hareketleri, piyasadaki eşitsizlikler, endişeleri artırıyor.

Öte yandan, Bitcoin’in fiyat hareketiyle Donald Trump’ın seçim oranları arasında güçlü bir korelasyon görülüyor ve yatırımcılar Cumhuriyetçilerin kazanmasının gelecekteki kripto düzenlemeleri üzerindeki potansiyel etkisini ölçerken, kripto para piyasası siyasi gelişmelere karşı giderek artan bir hassasiyet gösteriyor.

Bitcoin’in fiyatındaki geri çekilmelerin, makroekonomik faktörlerin desteğiyle sınırlı kalabileceği düşünülüyor

Open Interest oranlarını sıfırlamak için bir geri çekilme mümkün olsa da potansiyel faiz indirimleri, artan likidite ve ABD’de kripto için iyileştirilmiş düzenleyici koşullar potansiyeli gibi makroekonomik faktörlerin desteklediği daha geniş görünüm yükselişini sürdürüyor. Sonuç olarak, Bitcoin yukarı yönlü hareketine devam edebilir. Özellikle 70.000 dolarlık direnç seviyesini kalıcı bir şekilde geçip sekiz aylık konsolidasyon aralığından çıkarsa, lider kripto paranın 30.000 doları kalıcı olarak geçtiği Ekim 2023’te görülen güçlü performansını tekrarlanabilir.

Kripto Para endüstrisinde büyüme ve güvenlik zorlukları, Bitcoin’in DeFi rolü ve son gelişmeler

Kripto endüstrisinde öne çıkan gelişmelere bakacak olursak; Plasma Network, Bitcoin ağındaki USDT gibi stablecoin’lere erişimi artırmak için Bitfinex’in liderliğinde 3.5 milyon dolar topladı. Ağ, Ethereum akıllı sözleşmeleriyle uyumluluğu entegre ederek, özellikle merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) için Bitcoin’in kullanımını genişletmeyi amaçlıyor. Bu genişleme, Bitcoin’in merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemindeki rolünü artırmada önemli bir adıma işaret ediyor.

Düzenleyici gelişmelerde SEC, birden fazla spot Bitcoin ETF’inde opsiyonlar listelemek ve işlem yapmak için NYSE ve Cboe’yu onayladı. Bu hamle, bu finansal ürünlerin dolandırıcılığı önlemek ve yatırımcıları korumak için düzenleyici standartları karşılamasını ve geleneksel finans piyasaları Bitcoin ile ilgili araçların yelpazesini daha da meşrulaştırmasını ve genişletmesini sağlıyor.

Bu arada kripto endüstrisi, Radiant Capital’in bir siber saldırıda 50 milyon doların üzerinde zarar etmesi gibi bir talihsizlikle karşı karşıya kaldı. Bir siber saldırgan, üç kişisel anahtarın kontrolünü ele geçirerek blockchain sözleşmelerini istismar etti ve kullanıcı fonlarını boşalttı. Buna karşılık Radiant hem Base hem de Mainnet’teki operasyonlarını duraklattı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın