Dünyada MICE olarak bilinen toplantı, teşvik, kongre ve sergi pazarının 2032 yılına kadar yıllık ortalama yüzde 11’lük büyümelerle 2,3 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor.

www.turkiyeturizmansiklopedisi.com’un Allied Analytics LLP Raporundan derlediği bilgilere göre, küresel MICE pazarı; hibrit ve sanal etkinliklerdeki artış, sürdürülebilirlik talepleri, yeşil toplantılar, kişiselleştirme, etkin katılım, sağlık ve güvenlik önlemleri tarafından yönlendiriliyor.

Söz konusu raporda küresel MICE pazarının boyutu 2022 yılında 598,2 milyar dolar seviyesindeydi.  Pazarın 2032’ye kadar 2.309,4 milyar dolara ulaşacağı ve 2023-2032 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 11,6’lık büyümeler kaydedeceği tahmin ediliyor.

Seyahat endüstrisindeki hızlı ilerleme, dinamiklerin değişmesine yol açıyor. Bu da hem müşterilerin hem de organizatörlerin pazarı sorunsuz bir şekilde organize etmesini kolaylaştırıyor.

Teknoloji kullanımı artıyor

MICE pazarının büyümesi büyük ölçüde birçok faktörden kaynaklanıyor. MICE endüstrisi, hibrit ve sanal etkinlik formatlarını giderek daha fazla benimsedi. Bu, dünyanın dört bir yanından katılımcıların fiziksel mevcudiyete ihtiyaç duymadan konferanslara ve sergilere katılmalarını sağlayarak daha fazla erişim ve erişilebilirlik sağladı.

Ayrıca, sürdürülebilirlik MICE endüstrisinde önemli bir odak noktası haline geldi. Etkinlik organizatörleri ve mekanları, toplantı ve konferansların çevresel etkilerini en aza indirmek için çevre dostu uygulamaları benimsedi. Bu, sürdürülebilir malzemeler kullanmayı, atıkları azaltmayı ve enerji verimli teknolojilerin uygulanmasını içeriyor.  Buna ek olarak, MICE pazarında teknoloji entegrasyonu da yaşanıyor. Dolayısıyla, genel etkinlik deneyimini geliştirmek için etkinlik yönetimi yazılımı, mobil uygulamalar, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçekliğin (AR) kullanımını da artıyor. Sektörde teknoloji, verimli kayıt süreçleri, katılım ve veri analitiği için de kullanılıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın