Dünyanın önde gelen açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, Inc. bugün Lenovo ThinkSystem SR675 V3 sunucularında Red Hat Enterprise Linux AI (RHEL AI) kullanmak için Lenovo ile işbirliği yaptığını duyurdu. Bu işbirliği ile RHEL AI, SR675 V3 sunucularını desteklemek üzere onaylandı ve müşterilerin yapay zeka (AI) ve jeneratif AI (Gen AI) modellerini, AI için optimize edilmiş bir işletim sistemi üzerine inşa edilmiş güvenilir bir temel model platformunda daha kolay geliştirmeleri, test etmeleri ve çalıştırmaları için fabrikada önceden yüklenmiş olacak.
 
Yapay zeka, kurumların inovasyonu hızlandırması için önemli bir fırsat oluştururken, yapay zeka iş yükleri, bu yoğun bilgi işlem ve işleme taleplerini destekleyebilen ve aynı zamanda yapay zeka modeli eğitimini ve ince ayarını kolaylaştıran yüksek performanslı sunucular ve esnek yazılımların bir kombinasyonunu gerektiriyor. Lenovo ThinkSystem SR675 V3 sunucularını RHEL AI gücüyle etkinleştiren Red Hat ve Lenovo, yerleşik GPU işlem gücünü kullanarak AI bilgi işlem için optimize edilmiş performans sunuyor ve müşterilerin AI girişimlerini daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde üretime geçirmelerine yardımcı oluyor.
 
RHEL AI, IBM Research’ün açık kaynak lisanslı büyük dil modelleri (LLM’ler) Granite ailesini, model geliştirmeye yönelik topluluk odaklı bir yaklaşım için InstructLab model hizalama araçlarıyla bir araya getiren bir temel model platformu. Çözüm, hibrit bulut ortamlarında taşınabilirlik için optimize edilmiş, önyüklenebilir bir Red Hat Enterprise Linux görüntüsü olarak paketlendi ve dağıtılmış küme ortamlarında modelleri ve InstructLab’ı büyük ölçekte çalıştırmak için Red Hat’in hibrit bulut makine öğrenimi işlemleri (MLOps) platformu Red Hat OpenShift AI‘ın bir parçası olarak dahil edildi.
 
Lenovo Danışmanlık Hizmeti, Red Hat çözümlerini optimize etmek ve uygulamak için kapsamlı destek sunuyor. Bu hizmetler, dağıtım, entegrasyon ve yönetim konularında uzmanlık sağlayarak işletmelerin BT altyapılarının performansını ve ölçeklenebilirliğini artırmalarına yardımcı olurken karmaşıklığı ve maliyetleri azaltıyor. Lenovo’nun uzman ekibi, uçtan uca teknoloji yaşam döngüsü boyunca yardımcı olmak için burada. Lenovo’nun hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
 
RHEL AI artık Lenovo ThinkSystem SR675 v3 sunucularında destekleniyor ve kullanılabiliyor. Müşteriler, sonuçların müşteri kuruluşlarının benzersiz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlandığı Lenovo’nun Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi‘nde çözümü ilk elden test edebiliyor.
 
Red Hat Yapay Zeka İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Joe Fernandes,
“İşletmelerin yapay zekanın hızlı evriminden tam olarak yararlanabilmeleri için, yapay zeka stratejilerini hem belirlemek hem de başarılı bir şekilde uygulamak üzere daha yüksek düzeyde çevikliğe ve verimliliğe ihtiyaçları var. Lenovo ile yaptığımız işbirliği sayesinde Red Hat, RHEL AI’ın gücünü Lenovo’nun sektör lideri sunucularıyla birleştirerek müşterilerin AI fırsatını yakalamasını kolaylaştırıyor ve müşterilerin veri merkezinden buluta ve uç noktalara kadar AI iş yükleri oluşturmasına, dağıtmasına ve çalıştırmasına yardımcı oluyor” dedi.
 
Lenovo ESMB & AI İş Bölümü Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Brian Connors ise şöyle görüş bildirdi: “Red Hat ile işbirliğimiz yapay zeka alanında inovasyonu teşvik eden güçlü bir güç. Lenovo’nun sektör lideri donanımını Red Hat’in son teknoloji yazılımıyla birleştirerek, işletmelerin bu dönüştürücü teknolojilerin tüm potansiyelinden yararlanmasını sağlayan kapsamlı çözümler sunuyoruz. Lenovo kurumsal yapay zeka ThinkSystem sunucularında Red Hat Enterprise Linux AI’dan yararlanan kuruluşlar, yapay zeka iş akışlarını kolaylaştırarak daha hızlı değere ulaşma süresi elde edebilecekler.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın