Teknoloji ve inovasyon odaklı girişimleriyle dikkat çeken Kayacan Ventures, yerli girişimleri desteklemek hedefi doğrultusunda teknoloji yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Şirket, yapay zeka teknolojilerini sağlık alanına entegre eden Viseur AI’a, 6.6 milyon Euro değerleme ile yatırım yaptı. Bu yatırım sayesinde, sağlık teknolojisinde devrim yaratacak Viseur AI, kanser teşhisi üzerine geliştirdiği teknolojiyi daha da ileriye taşımak adına çalışmalarını sürdürecek.

Kayacan Holding çatısı altında, Türkiye’nin stratejik ve ekonomik gücünü globalde temsil etmeyi amaçlayan Kayacan Ventures, sağlık ve yapay zekâ teknolojilerinin entegrasyonuna odaklanan Viseur AI’a 6.6 milyon Euro değerlemeyle yatırım yaptı. 2024 yılında kurulan Viseur AI, sağlık sektöründe yapay zeka dönüşümünü hedefleyen bir SaaS girişimi olarak, tıbbi görüntüleme alanında yapay zekâ destekli çözümler sunuyor. Girişim, Dijital Patoloji, bilgisayarlı tomografi, MR, ultrason ve X-ray gibi görüntülerin yapay zekâ yardımıyla analiz edilmesi, veri sınıflandırma ve raporlama gibi işlemlerle tanı süreçlerinde hız ve doğruluk sağlıyor. Radyoloji ve patoloji hizmeti sunan hastaneler, araştırma merkezleri ve sağlık uzmanlarını hedefleyen Viseur AI, Kayacan Ventures’ın desteğiyle kanser teşhisi başta olmak üzere sağlık sektörüne değer katacak projelerini hızlandırmayı amaçlıyor. Geleceğe yatırımları sayesinde Kayacan Ventures, hem teknolojik girişimlerini desteklemeye hem de toplumsal fayda sağlamaya yönelik stratejik adımlar atmaya devam ediyor.

Geleceğin Teknolojilerine Yatırımlarımızı Sürdürüyoruz

Viseur AI’ya yaptığı yeni yatırım ve geleceğe yönelik hedefleri doğrultusunda açıklamalarda bulunan Kayacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Kayacan, ‘’Kayacan Holding olarak, Türkiye’nin stratejik ve ekonomik gücünü uluslararası düzeyde artırmak amacıyla kurduğumuz Kayacan Ventures ile öncü projelere yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Viseur AI’ya yaptığımız bu yatırım, yalnızca yapay zeka alanındaki yenilikleri desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda toplum sağlığına doğrudan katkı sağlayacak çözümler sunmamıza da olanak tanıyor. Bu tür projelere yatırım yaparken, teknolojinin sağladığı fırsatları en verimli şekilde değerlendirmeyi ve ülkemize değer katmayı hedefliyoruz. 6.6 milyon Eurodeğerleme üzerinden gerçekleştirdiğimiz bu yatırım, 2030 yılına kadar belirlediğimiz 100 start-up yatırımı hedefimizin önemli bir basamağını oluşturuyor. Kayacan Holding çatısı altında, Kayacan Ventures’ın teknoloji ve sağlık sektörlerinde etkili dönüşümler yaratacak

yatırımlarına devam ederek, geleceğin sağlık çözümlerine katkı sağlamak için kararlılıkla ilerleyeceğiz” dedi.

Sağlık Profesyonellerine Destek Olmayı Hedefliyoruz

Devrim yaratacak girişimlerinin sağlık alanında geleceği şekillendirebileceğini vurgulayan Viseur AI CEO’su ve Kurucu Ortağı Serkan Sökmen, ‘Viseur AI olarak, tıbbi görüntüleme ve veri yönetiminde teknolojiyi öncelik alan bir platform geliştirdik. Amacımız, çeşitli tıbbi görüntüleme yöntemlerinden elde edilen verileri toplamak, sınıflandırmak ve işlemek; böylece sağlık profesyonellerine tanı ve karar süreçlerinde yüksek doğruluk sağlayacak güçlü bir destek sunmak. Yapay zekâ algoritmalarımız, dijital patoloji, bilgisayarlı tomografi, MR, ultrason ve X-ray gibi görüntülerde hızlı ve hassas analizler yaparak, sağlık çalışanlarının daha etkili ve veriye dayalı kararlar almasına yardımcı oluyor. Bu sayede hastaların daha erken ve doğru teşhis almasını sağlıyor, onların tedavi süreçlerine değer katıyoruz. Kayacan Ventures ile birlikte sağlık sektöründeki yapay zeka dönüşümünü hızlandırmayı ve verilerin en iyi şekilde kullanılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Tüm bunların ötesinde, Viseur AI olarak, sağlık alanında inovasyonun sınırlarını genişletecek ve insanların hayat kalitesini artırmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın