Uluslararası Dokuma Sanatçısı Fırat Neziroğlu’ndan unutulmayacak bir çağrı: “Bana Sahip Çık” Contemporary İstanbul’un 19. edisyonu, 24-27 Ekim tarihleri arasında Tershane İstanbul’un tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşuyor.

Bu yılın en dikkat çeken isimlerinden biri, uluslararası üne sahip dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu. Anadolu’nun kadim dokuma tekniklerini modern bir dille buluşturan Neziroğlu, “Bana Sahip Çık” teması altında sergileyeceği beş özel eseriyle C24 U Gallery ile izleyicilere sesleniyor. 

Sanatçının bu eserleri, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanlara adanmış ve sanatın iyileştirici gücünü ortaya koyuyor. Türklerin Orta Asya steplerinden Osmanlı dönemine kadar uzanan hayvan sevgisi ve koruma geleneğine atıfta bulunan Neziroğlu, günümüzde hayvan hakları konusundaki duyarsızlığı ve kültürel erozyonu cesurca ele alıyor. 

Bu güçlü tema, geçmişin değerlerini günümüze taşıyarak izleyicilere hem derin bir tarihsel bağ kurma fırsatı sunuyor hem de kaybolmaya yüz tutmuş doğa ve hayvan sevgisine dair önemli bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Fırat Neziroğlu, her bir dokuma eseriyle izleyicilerin kalplerine dokunmaya, yok edilen yaşamlar adına bir umut ışığı yakmaya hazırlanıyor.

C24U Gallery hakkında;

Uluslararası Dokuma Sanatçısı Fırat Neziroğlu’nu temsil eden  C24 U Gallery, 2011 yılında Chelsea, New York’ta kurulan,çağdaş sanatı  köklü sanatçılarla eşleştirerek çoğul bir programa vurgu yapan bir galeri olma özelliği ile öne çıkıyor. Dünya çapında önde gelen kurumsal koleksiyonlarda yer alan C24 U Gallery, bu yıl T1-05’de ziyaret edilebilir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın