Dört yılda bir düzenlenen ve bu yıl da ilk defa Türkiye’de gerçekleşen IRF Dünya Kongresi, karayolu sektörünün uluslararası isimleri, kamu kurumlarını ve özel kuruluşları İstanbul’da araya getirdi. KMO’nun altın sponsorları arasında yer aldığı Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi kapsamında gerçekleşen özel oturumlar kapsamında Kuzey Marmara Otoyolu Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz Koyuncu ve Ergün Çelikten’in sunumları ise büyük beğeni topladı. 

IRF 2024 Dünya Kongresi’nde Uluslararası Karayolu Federasyonu tarafından ‘Proje Yönetimi ve Finansman Ödülü’ne layık görülen Kuzey Marmara Otoyolu, akıllı ulaşım sistemlerinden dünyanın dört şeritli en geniş ve en uzun tünellerine kadar pek çok yüksek teknoloji ve ileri mühendislik çözümleriyle dikkat çekti. 

Koyuncu: ”Kuzey Marmara Otoyolu bölgedeki yaklaşık 20 milyonluk nüfus için bir afet otoyolu olarak tasarlandı”

IRF Dünya Kongresi’nde “Akıllı Köprüler ile Tünellerin Yönetimi ve İşletimi” oturumunda söz alan KMO Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Koyuncu, “Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği en büyük ve en stratejik ulaşım projelerinden biri olan Kuzey Marmara Otoyolu, ülkemizin ulaşım ağı kapasitesini bir adım öteye taşıyan vizyoner bir proje. Kuzey Marmara Otoyolu, şehir içi ve şehirler arası stratejik noktaları en güvenli, en konforlu ve akılcı biçimde birbirine bağlayan bir ulaşım koridoru. Bu dev ulaşım ağı, aynı zamanda bölgedeki yaklaşık 20 milyonluk nüfus için bir afet otoyolu olarak tasarlandı. KMO, Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren 3. bir köprü görevi üstlenirken, Karadeniz kıyısına paralel olarak uzanmakta ve ticaret hatları açısından kritik bir rol üstleniyor. Ekonomik ve ticari faaliyetlerin hızlanmasına katkı sunarken, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi ülkemizin üretim üssü konumundaki illeri arasındaki ulaşımı kolaylaştırıyor. Dünyanın dört şeritli en uzun ve en geniş tünellerini içeren bu otoyol, yüksek teknoloji ve ileri mühendislik uygulamaları ile donatılırken, üzerindeki akıllı ulaşım sistemleriyle de dünya karayollarına rol model oluyor.” dedi. 

Çelikten: “Sürdürülebilirlik perspektifiyle daha iyi bir gelecek önceliğiyle çalışıyoruz”

“İklime Dirençli, Karbonu Azaltan Sürdürülebilir Yollar” başlıklı oturumda Kuzey Marmara Otoyolu’nun geleceği inşa ederken bugünü güçlendiren bir proje olduğunu vurgulayan KMO Genel Müdür Yardımcısı Ergün Çelikten, “KMO, sadece bir otoyol projesi olmaktan çok öteye geçen, bölgenin ekonomik kalkınmasına, çevresel sürdürülebilirliğe ve sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayan bir mühendislik harikası. Bu proje aynı zamanda ekonomik büyüme ve bölgesel kalkınmayı da hızlandırıyor. Zaman tasarrufu ve fosil yakıt kullanımının azaltılmasıyla da ekonomik verimlilik artmakta, sera gazı emisyonları azalarak çevresel sürdürülebilirlik destekleniyor. Özellikle çevresel sürdürülebilirlik açısından KMO, fosil yakıt tüketiminin azaltılması, karbon ayak izinin düşürülmesi gibi adımlarla örnek bir proje. Ekolojik köprü, ses bariyerleri, otizmlerinin istihdamı, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, atık yönetimi ve geri dönüşüm, fidan dikimi gibi pek çok alanda hayata geçirdiğimiz sürdürülebilirlik odaklı projelerle birlikte yeni nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak için özenle çalışıyoruz.” diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın