Huawei Türkiye, 17 Ekim 2024’te İstanbul’da düzenlenen İş Ortakları Zirvesi kapsamında iş ortakları ve müşterileriyle bir araya geldi. Zirvede, Huawei’in iş ortaklarıyla işbirliklerini güçlendirmeye yönelik stratejiler paylaşıldı ve çeşitli sektörlerden temsilcilerle bir dizi oturum gerçekleştirildi.

Zirve, Huawei Türkiye’nin büyüme performansı, teknoloji alanındaki yatırımları ve iş ortaklarıyla birlikte yürüttüğü projeler hakkında bilgilendirmelerle başladı. ‘Ekosistem, Kalite, Bütünlük, Dijitalleşme’ teması altında düzenlenen etkinlikte, dijitalleşmenin iş dünyasına sunduğu fırsatlar ve Huawei’in sunduğu çözümler masaya yatırıldı.

Etkinliğin açılış konuşmaları Huawei Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Shi, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsoloslu Wei Xiaodong ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat tarafından yapıldı. Konuşmaların ardından, Huawei Türkiye’nin son 22 yılda Türkiye’deki faaliyetlerini değerlendiren bir sunum gerçekleştirildi.  

Huawei Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Shi, konuşmasında Huawei’in Türkiye’deki sürdürülebilir büyüme hedeflerine ve ülkeye olan bağlılığını vurguladı. Shi, “Huawei, 22 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor ve bu süreçte yerel iş gücüne önemli katkılar sağladık” diyerek, Türkiye’nin Huawei için taşıdığı stratejik öneme dikkat çekti. “Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz yerel bulut platformuyla, Türkiye’de bulut altyapısı kuran ilk ve tek yabancı şirket olmanın gururunu yaşıyoruz diyen Kaya Shi, Huawei’in Ar-Ge yatırımlarına değinerek, 2023 yılında küresel gelirlerinin %23,4’ünü Ar-Ge’ye ayırdıklarını belirtti. Shi konuşmasının devamında, “Bu yatırımlar sayesinde 30’dan fazla ülkede başarılı projelere imza attık ve Türkiye’deki konumumuzu daha da güçlendirdik. Türkiye’deki faaliyetlerimizi büyütmeye ve yerel ortaklarımızla birlikte gelişmeye devam edeceğiz” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsoloslu Wei Xiaodong ise konuşmasında, “Huawei Türkiye 2024 Partnerler Konferansı’nda Türkiye ile Çin arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak isterim. Türkiye ve Çin, ekonomi, ticaret, altyapı ve teknoloji alanlarında güçlü iş birliği fırsatlarına sahip. Huawei’nin Türkiye’deki 22 yıllık operasyonu, bu iş birliğinin somut örneklerinden biridir ve ülkemize sağladığı katkılarla dikkate değerdir. Huawei, Türk teknoloji ekosistemine yaptığı yatırımlarla, özellikle Ar-Ge ve eğitim alanlarında önemli bir rol oynamaktadır. Çin’in dijital dönüşüm yolunda attığı adımlar, Türkiye ile ortak çalışmalarımızı daha da ileriye taşımamıza olanak sağlayacaktır. Yeni teknolojiler ve dijitalleşme, her iki ülkenin de ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak kilit unsurlar olacaktır. Çin İstanbul Başkonsolosluğu olarak, Huawei ve diğer iş ortaklarıyla iş birliğimizi artırarak daha parlak bir gelecek inşa edeceğimize inanıyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Türkiye ekonomisi son 20 yılda her yıl ortalama %5,4 büyüme oranı ile dünyanın en hızlı gelişen ekonomileri arasına girerek 2023 yılı itibarıyla 1,2 trilyon dolar ile dünyanın en büyük 11. ekonomisi oldu. Son yirmi yılda ülkemize gelen 268 milyar dolar doğrudan yatırım ve 83 bini aşan uluslararası sermayeli firma, bunun en önemli göstergelerinden biri. Birçok uluslararası marka gibi Huawei’in ülkemizin son 22 yıldaki sürdürülebilir büyümesine olan katkıları da son derece büyük ve önemli. Türkiye son zamanlarda hayata geçirdiği yatırımcı odaklı reform paketleriyle ve yatırımcılar özelinde yarattığı güvenli ortamla da öne çıkıyor. Ülkemiz son derece stratejik bir konuma sahip ve bunun yanında birçok avantajı da yatırımcılara sunuyor. Son 20 yılda, güçlü şirketlerimiz, altyapı ve üstyapı yatırımlarımız, sağlık, enerji ve dijital alanlarda kaydedilen ilerlemeler sayesinde önemli mesafeler kat ettik. Bunun yanı sıra, sahip olduğumuz genç, yetenekli ve yetişmiş insan kaynağı ile 4 milyar dolar yatırım almış güçlü bir start-up ekosistemi oluşturduk. Bu gelişmeler, Türkiye’yi yatırımcıların kendilerini güvende hissettiği, mutlu olduğu ve bölgesel bir üs ve pazar olarak değerlendirdiği bir ülke konumuna getirdi. Bu çerçevede Huawei’in, önümüzdeki 3 yıl bulut teknolojileri alanında Türkiye’nin start-up ekosistemine yönelik desteğinden de son derece memnunuz. Bugün burada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederken, ‘Türkiye’de Türkiye için’ sloganı ile hareket eden Huawei’ye teşekkür ediyorum.”

Huawei Küresel Satın Alma Kıdemli Başkan Yardımcısı Leo Lu, kapanış konuşmasında, Türkiye’nin Huawei için en önemli pazarlardan biri olduğunu vurguladı. Huawei’in ‘Kalite Önceliği’ politikasına bağlı kalacağını ve şirketin bilişim sektöründe yüksek kaliteyle özdeşleşmeyi hedeflediğini söyleyen Lu, sürdürülebilir iş birliklerinin önemine de değindi.  

Zirvede ayrıca, Huawei’in Dijital Güç, Bulut ve Tüketici İş Grupları gibi farklı alanlardaki iş ortaklarıyla gerçekleştirdiği işbirlikleri üzerinde duruldu. Huawei Türkiye’nin farklı departmanlarından yöneticiler; bulut bilişim, dijital çözümler, elektrikli araç şarj teknolojileri ve daha pek çok konuda güncel gelişmeleri iş ortaklarıyla paylaştı.

Zirve boyunca farklı konu başlıklarında oturumlar da gerçekleştirildi. Huawei Türkiye ICT İş Birimi Başkan Yardımcısı Jiang Yubing, Huawei Dijital Güç Birimi Direktörü Ekrem Gültekin, Huawei Cloud Takım Lideri Kadir Şahin, Huawei Tüketici İş Grubu Perakende Direktörü Cenk Varol, iş ortaklarıyla buluşan isimler arasındaydı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın