LG OLED partnerliği ile 23 Ekim ön izleme ve 24-27 Ekim tarihlerindeki genel ziyaret günlerinde Tersane İstanbul’da gerçekleştirilecek Contemporary Istanbul’da 14 ülkeden 53 çağdaş sanat galerisi yer alacak. LG OLED, fuarda görsel sanatçı Quayola’nın Chaumont-sur-Loire Şatosu bahçelerinden algoritmik olarak üretilen gece çiçeklenmelerini betimleyen Jardins d’Été (Yaz Bahçeleri) adlı video serisini sergileyerek, Fransız Empresyonizmi’nin büyüsünü dijital bir boyuta taşıyacak. Monet’nin zamansız eserlerine saygı duruşunda bulunan bu seri, LG OLED’in üstün görüntü teknolojisi sayesinde bahçelerin büyüleyici renklerini, dokularını ve derinliğini gerçekçi ve etkileyici bir şekilde izleyiciye sunacak.

Quayola, eserlerinde teknolojiyle sanatı bir araya getirerek, gerçek ve yapay, figüratif ve soyut, eski ve yeni gibi zıt güçler arasındaki gerilimleri araştırıyor. Sanatçı, peyzaj resmi, klasik heykel ve ikonografiden ilham alarak hibrit kompozisyonlar yaratıyor. Quayola’nın eserleri, dünyanın dört bir yanındaki prestijli müzelerde ve etkinliklerde sergilenmeye devam ediyor. Sanatçının eserlerinin yer aldığı bazı önde gelen kurumlar arasında Londra’daki Victoria & Albert Müzesi, Seul’deki SeMA, Tokyo’daki Ulusal Sanat Merkezi, Pekin’deki UCCA Çağdaş Sanat Merkezi ve Paris’teki Palais de Tokyo bulunuyor.

LG OLED Sanata İlham Veriyor

LG, sanat ve teknolojiyi bir araya getirerek yaşamı daha iyi hale getirme misyonuyla 2021 yılında başlattığı LG OLED ART projesi ile sanatçıların yeni olasılıklar keşfetmesini sağlıyor. Geleneksel medyanın sınırlarını aşarak sanat dünyasında yeni bir akım yaratmayı hedefleyen bu projeyle LG, OLED ekranlarının benzersiz özelliklerini sanat eserlerine taşıyor. LG OLED’in kendinden aydınlatmalı ekran teknolojisi, sanatçıların tasarımlarını tam da hayal ettikleri gibi hayata geçirerek izleyicilere kusursuz bir deneyim sunuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın