Mobil uygulama sahiplerinin gelirlerini artırma ve performanslarını optimize etmek için yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş çözüm önerileri sunan Mars Studios, Venture Capital yatırımlar hakkında startup’ları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Şirket, VC sektörünün Türkiye’de oldukça limitli olduğunu söylerken, yeni bir model üzerinden çalıştıklarını ifade etti.

‘Her bir girişimci ve firma için ayrı bir model üzerinde çalışıyoruz’

Geçtiğimiz günlerde Lima Ventures’tan tohum öncesi turda yatırım aldığını duyuran şirket, kendi içerisinde yeni bir yatırım modelinin üzerinde çalıştığını duyurdu. Geliştirilen model sayesinde herhangi bir girişim sermayesine veya bireysel yatırımcıya ihtiyaç duymadan startup’lar, kendi fon ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Venture Capital yatırımlar hakkında açıklamada bulunan şirket, bu modelin yüksek potansiyelli startup’lar için ilk süreçte faydadan çok zarar getirdiğine ve startup’ların iştahını azalttığını ifade etti. Değişik iş modelleri, müşteri fonlayan hizmet firmalarının artış göstereceğini söyleyen şirket, startup’ların reklam giderlerine yatırımda bulunduklarını ve böylece Venture Capital’e büyük oranda ihtiyacın azaldığının altını çizdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın