Brüksel’de Hub.brussels’in düzenlediği Doing Business in Türkiye seminerinde, “Türk İş Dünyasında Kadınlar” başlıklı bir konuşma yapan DEİK Türkiye-Belçika İş Konseyi Üyesi ve Hise Global’in Kurucu Ortağı Ebru Öz, kadınların iş dünyasındaki varlığı ve toplumların gelişiminde oynadıkları role dikkat çekti.  Türkiye’de kadınların iş dünyasında giderek artan rolüne vurgu yapan Öz, kadınların cesaret ve azmiyle iş dünyasında nasıl daha görünür hale geldiklerinin altını çizdi.

Türkiye’de kadınların iş dünyasındaki rolü, toplumsal yapının ve ekonominin sürdürülebilir gelişimi için vazgeçilmez bir öneme sahip. Ancak, kadınların iş hayatına katılımı sadece ekonomik büyüme değil, aynı zamanda toplumsal eşitlik ve adalet mücadelesinin de bir parçası. Her bir kadın, iş dünyasında var olma çabasıyla, yalnızca kendi hayatını değil, toplumun geleceğini de şekillendiriyor. Karşılaştıkları engelleri aşarak hayallerine ulaşan kadınlar, gelecek nesillere umut ışığı oluyor. Onların başarı hikayeleri ise her gün sessizce mücadele eden binlerce kadına ilham veriyor. Bu, özgüvenlerini tazeliyor, dayanışma duygusunu güçlendiriyor ve tüm topluma, kadınların eşitlik mücadelesinde yalnız olmadığını hatırlatıyor.

Türkiye’de ve dünya genelinde kadınlar, kariyerlerinde ilerlemek için zorlu bir mücadele veriyor ve bu mücadele esnasında bazı engellerle karşılaşıyor. DEİK Türkiye-Belçika İş Konseyi Üyesi ve Hise Global’in Kurucu Ortağı Ebru Öz, Brüksel’de düzenlenen Hub.brussels’in düzenlediği Doing Business in Türkiye seminerindeki “Türk İş Dünyasında Kadınlar” başlıklı konuşmasında, kadınların iş dünyasındaki kritik rolünü ve bu alanda daha fazla desteklenmeleri gerektiğini vurguladı. Ebru Öz’ün konuşması, kadınların iş dünyasında daha güçlü yer edinmeleri ve karşılaştıkları zorlukların aşılmasına yönelik önemli bir çağrı niteliğindeydi. Öz‘ün sunduğu perspektif, kadınların iş dünyasındaki etkisini artırmak için tüm paydaşların ortak bir çaba göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın