Çeyrek asra yaklaşan tecrübesi, kusursuz hizmet anlayışı ve lüks odaklı kişiselleştirilmiş deneyim fırsatlarıyla turizm sektöründe lider bir konum edinen Rixos Grup’un amiral gemisi Rixos Tersane Istanbul, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 19- 22 Eylül tarihleri arasında Denizbank ana sponsorluğunda Rixos Tersane Istanbul Kürek Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

Tasarımı, mimarisi, Haliç kıyısındaki eşsiz konumu ile şehrin tam kalbinde bir yıldız gibi parlayan Rixos Tersane Istanbul, kültür sanat, spor, gastronomi ve eğlenceyi harmanlayan aktiviteleriyle konaklama ve ağırlama sektörüne yepyeni bir bakış açısı kazandıracak.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Rixos Tersane Istanbul Kürek Festivali, Haliç’in köklü tarihini ve zengin kültürel mirasını bugünün dinamizmi ile buluşturarak sürükleyici bir deneyim yaşatacak. 4 gün sürecek ve yediden yetmişe herkesin keyifle takip edebileceği festival kapsamında liseler, üniversiteler, şirketler ve kulüpler kendi kategorilerinde nefes kesen yarışlara imza atarken, katılımcılar da festivale özel akrobasi gösterilerinin, konserlerin, performansların, atölye çalışmalarının ve sürprizlerin tadını çıkaracak.

Gün Gün Rixos Tersane Istanbul Kürek Festivali

Rixos Tersane Istanbul Kürek Festivali, muhteşem bir Istanbul akşamında, tüm şehrin gözleri önünde, dillere destan bir gondol geçit töreni ile başlayacak. Herkese açık olacak bu etkinlik, Altın Boynuz’a bir selam niteliğinde olacak.

Festivalin ikinci gününde katılımcılar liselerin ve üniversitelerin kürek kulüplerinin kendi kategorilerindeki kıyasıya mücadelesine tanıklık edecek. Kürek takımlarının tüm yeteneklerini sergileyeceği ve rekabet etmenin keyfine varacağı bu yarışın kazananları ödüllerini onları destekleyen taraftarlarının coşkusu eşliğinde alacak. Ödül töreninin hemen ardından enerjik ve göz kamaştıran danslarıyla Anadolu’nun kültürel motiflerini nefes kesen koreografilere dönüştüren Anadolu Ateşi izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacak. Etkileşimli teknolojiyle donatılan kukla DUNDU’nun interaktif şovu, izleyenlere daha önce deneyimlemedikleri anlar yaşatacak. Aynı günün akşamında ise pop müziğin sevilen iki ismi, Zeynep Bastık ve Kenan Doğulu sahne alacak.

Festivalin üçüncü gününde gerçekleşecek şirketler arası kürek çekme yarışması hem yarışmacıların hem de seyredenlerin heyecanını doruğa çıkaracak. Akşamında ise Sertab Erener’in büyülü sesi ve rap müziğin yükselen yıldızlarından Motive’nin şarkıları Haliç’teki dalgaların ritmine eşlik edecek.

Festivalin son günü kürek kulüplerinin heyecan dolu yarışına sahne olacak. Ödül töreninin ardından pop müziğin sevilen isimleri Murat Dalkılıç, KÖFN ve Sıla hit parçalarıyla izleyenleri müziğe doyuracak.

Çocukların Eğlenirken Öğrenecekleri Atölye Çalışmaları

Ailelerin çocuklarıyla birlikte tüm gün keyifli zaman geçirebilecekleri Rixos Tersane Istanbul Kürek Festivali kapsamında Local Makers iş birliği ile 6-12 yaş aralığında çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli ve öğretici atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Çocukların yaratıcılıklarını geliştirecek Deniz Canlılarını Tanıma Kolaj Atölyesi, Tişörtümde Deniz İzleri: Tişört Baskı Atölyesi, Kağıttan Deniz Yolculuğu: Origami Tekne Atölyesi, Denizci Bağlarıyla El Yapımı Anahtarlık Atölyesi, Deniz Kabuklarıyla Takı Tasarımı bunlardan birkaçı… Sürdürülebilirlik teması çerçevesinde düzenlenecek Doğanın İzinde: Tohum Toplarıyla Yeşeren Umutlar, Yaratıcı Deniz Canlıları: İleri Dönüşümle Sanat, Atık Parçalardan Retro Mini Robot Yapımı Atık Parçalardan Retro Mini Robot Yapımı gibi atölyeler de miniklerin duyarlılığını artıracak ve daha bilinçli olmalarını sağlayacak.

Sanatçıların Boyadığı Kürekler Genç Sporcular İçin Satışta

Bizans döneminden bu yana bolluk ve bereketin simgesi olan ve mükemmel bir doğal liman işlevi gören Haliç’te konumlanan Rixos Tersane Istanbul’da kültür, sanat ve spor yaşamın tam merkezinde yer alıyor. Rixos Tersane Istanbul, bulunduğu lokasyondan aldığı ilhamla, spor ve sanat alanında dikkat çeken iş birlikleriyle toplumsal fayda gözeten iş birliklerine de imza atıyor. Kürek sporunu destekleyen ve yaygınlaştırmayı hedefleyen Rixos Tersane İstanbul, gençleri bu spora teşvik etmek amacıyla çevre bölgedeki okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik çeşitli girişimlerde bulunuyor. 

Rixos Tersane Istanbul Kürek Festivali kapsamında düzenlenecek bir sanat etkinliği de yer alıyor. Festivalde Burçak Bingöl, Guido Casaretto, Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin, Mr. Hure, Aras Seddigh gibi çağdaş sanatçılar, kürekleri kendi sanat anlayışlarına göre tasarlayacak. Festival süresince sergilenecek ve satışa sunulacak bu özel küreklerin tüm geliri, çevre bölgedeki çocukların kürek eğitimine destek olarak bağışlanacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın