Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, başarılı imagePROGRAF TZ ve TX serilerine ek olarak imagePROGRAF TZ-32000 ve imagePROGRAF TX-4200/TX-3200’ü kullanıma sundu. 5 renkli bu yazıcılar, bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve coğrafi bilgi sistemi (GIS) uygulamalarının yanı sıra posterlerin basımı için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Yüksek hacimli CAD çizimlerinin oldukça yüksek hızlarda baskısını alan imagePROGRAF TZ-32000, AEC&M pazarının yüksek verimlilik ihtiyaçlarını karşılıyor. 36 inç yazıcının baskı hızı, imagePROGRAF serisindeki en yüksek baskı hızını temsil eden dakikada 4 A1 sayfaya kadar ulaşıyor. Ayrıca yazıcının verimliliği, kolaylaştırılmış kağıt yükleme işlemi Üst Teslim Tepsisi (TDT) sayesinde artırılıyor. Böylece yazıcı farklı boyutlarda 100’e kadar CAD çizimini veya 10 postere kadar baskıyı kesintisiz şekilde istifleyebiliyor. 

Çift rulo girişi, kullanıcıların medya yükleme sıklığını azaltmaya olanak tanıyarak karmaşık CAD uygulamalarında ideal olan farklı boyuttaki çıktılar için iki boyuttaki medya arasında otomatik olarak geçiş yapmayı da mümkün kılıyor. Daha hızlı kağıt yükleme ve kesintisiz baskı için çalışma sırasında değiştirilebilen benzersiz “hot-swap” mürekkep tankları sayesinde üretim süresi en üst düzeye çıkarılıyor.

imagePROGRAF TX-4200/TX-3200, CAD ve GIS çizimlerinin yanı sıra dağıtım/perakende sektörleri için ideal olan posterler gibi birçok farklı baskı ihtiyacını da karşılıyor. 44 inç genişlikteki imagePROGRAF TX-4200 modeli ve 36 inç genişliğindeki imagePROGRAF TX-3200 modeli dakikada 3,3 A1 sayfaya kadar hız kapasitesi ile önceki modellere göre daha yüksek bir baskı hızıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Her iki baskı makinesinin de hızlı kağıt değişimi ve kolay kağıt yükleme işlemine sahip çift rulolu medya girişi gibi verimlilik özellikleri sayesinde verimlilik daha da artırıyor.

Yüksek çözünürlüklü ve daha parlak renkli baskı için geliştirilmiş özellikler

TZ ve TX serisinin tüm yeni modelleri, daha iddialı ve tutarlı renkler için keskinleştirilmiş çizgi kalitesi ve renk kalibrasyonu gibi iyileştirmelerle geliyor. Gelişmiş görüntü kalitesi özellikleri sayesinde tarama çizimlerden haritalara kadar ayrıntılı CAD baskılarının doğru bir şekilde basılmasını sağlıyor. Dolayısıyla, yeni seriler AEC&M sektörleri için olduğu kadar kamu kuruluşları için de ideal bir seçenek haline geliyor. Yeni tasarlanan görüntü işleme teknolojisi, derin ve parlak renkler üretmek için mürekkebin renk geliştirme performansını en üst düzeye çıkarıyor. Ayrıca, Canon’un en yeni macenta mürekkebi kullanıldığında, baskılar önceki modellere kıyasla daha canlı oluyor; düz kağıt üzerinde bile daha iddialı ve daha parlak renkli baskılar alınabiliyor. Pigment mürekkepler dayanıklılığıyla lekelenmeyi önleyerek baskıları açık havada kullanım için ideal hale getiriyor. 

Daha yüksek etkinlik ve verimlilik 

Yeni imagePROGRAF yazıcılar, verimliliği ve etkinliği artırmaya yönelik çeşitli özellikler içeriyor. Tüm modeller, otomatik olarak kağıt genişliğini ve türünü algıladığı gibi kalan kağıt miktarını tahmin eden gelişmiş kolay kağıt yükleme işlemine sahip olmasıyla tercih sebebi oluyor. Kağıt besleme işlemini hızlandıran bu durum, rulo kağıt takma süresini önceki modellere kıyasla yaklaşık yüzde 30 azaltıyor. Mürekkep algılama sistemi, mürekkep püskürtme hızını düzenli olarak izleyerek mürekkep yerleştirme pozisyonunu optimize ediyor. Bağımsız yazıcı kafası farklılıkları ve eskime nedeniyle oluşabilecek çıktı rengindeki değişiklikleri otomatik olarak düzelten renk kalibrasyon işlevi sayesinde de yüksek görüntü kalitesi korunuyor. Sonuç olarak, hem baskı için gereken iş gücü süresi hem de cihazın işlememe süresi azalıyor; kullanıcılar çok sayıda çizim ve posteri hızlı ve verimli bir şekilde üretebiliyor. 

Çevresel hususlar göz önünde bulundurularak tasarlandı

TZ ve TX yazıcı serilerindeki tüm yeni modeller, önceki modellere kıyasla daha düşük güç tüketimi için tasarlandı. TZ-32000 kullanım sırasında yüzde 29 daha az güç tüketirken TX-4200/TX-3200 modelleri yüzde 25 daha az güç kullanmasıyla uluslararası EPEAT eko-etiketi kapsamında “EPEAT” altın ürünleri arasında yer alıyor.  

Güvenlik onunla hep ön planda

imagePROGRAF TZ ve TX serisi yazıcılar, şifreli iletişimden güvenli PIN kodu yazdırmaya, geliştirilmiş kimlik doğrulama sürecine ve güvenli sabit disk silmeye kadar hassas bilgileri korumak için çok sayıda güvenlik özelliği içeriyor. Böylelikle sadece doğru kişiler yazıcıya erişebiliyor, baskı alabiliyor ve veri depolamayı yönetebiliyor. 

Canon EMEA Geniş Formatlı Baskı Grubu, Pazarlama ve İnovasyon Müdürü Mathew Faulkner: “Yeni TZ ve TX imagePROGRAF yazıcılar, geniş formatlı CAD/GIS ve poster baskısı için kapsamlı bir çözüm sunan imagePROGRAF serimizi güçlendiriyor. Böylece AEC&M pazarındaki müşterilerimize, baskı hizmeti sağlayıcılarına ve kamu kuruluşlarına ihtiyaç duydukları verimli ve güvenilir yazıcılar sağlıyoruz. Gelişmiş baskı özelliklerine sahip bu yeni modeller, lekelenmeyi önleyen pigment mürekkepler sayesinde sahadayken ve zorlayıcı hava koşullarına maruz kalırken bile teknik çizimlerin okunmasını kolaylaştıran canlı renklerle yüksek kaliteli, doğru ve keskin CAD/GIS baskıları sunuyor” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın