Samsung kullanıcılarının halihazırda sahip olduğu ev aletlerinden bazıları, Samsung’un yayınladığı Smart Forward güncellemelerde yeni işlevlere, güvenlik ve enerji tasarrufu özelliklerine kavuşuyor. Samsung, Smart Forward güncellemeleriyle daha fazla kullanıcının ev aletleri deneyimini geliştirmeyi ve modernize etmeyi amaçlıyor. 

Samsung Electronics, yılın ikinci yarısı boyunca Smart Forwardaracılığıyla ağ üzerinden yapacağı güncellemelerle seçili Samsung ev aletlerine yeni özellikler ekleyecek. Samsung’un daha fazla kullanıcıya en iyi deneyimleri sunma yolculuğundaki yeni adımı Smart Forward güncellemeleri, mevcut cihazlara yeni işlevler, gelişmiş güvenlik ve enerji tasarrufu kazandırmanın yanı sıra cihaz ömrünü uzatarak ürün kullanımına yeni bir soluk getiriyor.

Samsung Electronics Genel Müdür Yardımcısı ve Dijital Cihazlar İş Birimi Yazılım Geliştirme Ekibi Başkanı Miyoung Yoo şunları söyledi: “Ev aletlerinde kullanıcı deneyimine odaklanarak yıllardır durmaksızın sürdürdüğümüz Ar-Ge çalışmalarının ardından, şu an dünya çapında kullanımda cihazlarımıza daha fazla Smart Forward güncellemesi sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Smart Forward sayesinde gelişen işlevsellik, uzayan kullanım ömrü ve iyileşen güvenlik özellikleri, evdeki kullanıcı deneyimini üst seviyelere çıkarıyor.”

Yeni işlevler mutfak deneyimlerini değiştiriyor

Smart Forward güncellemeleri, kullanıcı deneyimini ve cihaz performansını geliştirmek için tasarlanan bir dizi yeni işlevsellik sunuyor. Gıda yönetimi, eğlence ve iletişim için 4 Kapılı Buzdolabının dokunmatik ekranlı Family Hub™ paneline, güncellemelerle bağlanabilirliği ve kullanılabilirliği önemli ölçüde artıran yeni Quick Share, Buds Auto Switchve Fridge Call özellikleri eklendi.

Quick Share, kullanıcıların sadece birkaç tıklamayla doğrudan mobil cihazlarından Family Hub™ ekranına hızlı bir şekilde fotoğraf göndermesini sağlıyor, mutfaktayken anı ve tarif paylaşımını her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Kullanıcılar müzik dinlemek veya yemek pişirme eğitim videoları izlemek için Galaxy Buds kulaklıklarını Family Hub™’a bağladığında, Buds Auto Switch özelliği devreye giriyor. Bu özellik, kullanıcıların gelen aramaları yanıtlamak için sorunsuz bir şekilde mobil cihazlarına geçmesine ve arama bittiğinde geri dönmesine imkan tanıyarak kesintisiz bir yemek pişirme deneyimi sunuyor.

Ayrıca, kullanıcılar Buzdolabı Araması ile telefon görüşmelerini mikrofon ve hoparlörünü kullanarak doğrudan Family Hub™ üzerinden yapabiliyor. Bu da gelen bir aramada telefonu bulmak için farklı bir odaya geçme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Çözüm, özellikle kullanıcıların elleri yemek pişirmek, temizlik yapmak ve bulaşık yıkamak yüzünden dolu olduğunda çok daha kullanışlı hale geliyor ve bağlantıda kalırken aynı anda birden fazla işi yapmayı kolaylaştırıyor. Üstelik bu yeni özellikler yalnızca yeni modellerde değil, 2017’den itibaren üretilen Family Hub™ özellikli tüm buzdolabı modellerinde de kullanılabilecek. 

Kullanıcının cep telefonunu, bağlantıdaki Samsung cihazları için bir uzaktan kumandaya dönüştüren ek bir özellik olan Quick Remote, Family Hub™ ekranına sahip olsun ya da olmasın 2023’ten bu yana üretilen seçili buzdolaplarında kullanılabilir hale geliyor. Diğer bağlantılı cihazlar arasında 2023’te üretilmeye başlanan seçili çamaşır makineleri ve klimalar da bulunuyor. Kullanıcıların SmartThings bağlantılı bir cihaza yaklaşması yeterli oluyor. Yaklaştıktan sonra kullanıcıların Galaxy telefon ekranının hızlı panelinde cihazın uzaktan kumanda menüsü görünüyor. Bu sorunsuz entegrasyon, kullanıcıların ev aletlerini kolaylıkla kontrol edebilmesini sağlıyor.

Ev aletlerini iyileştirerek geleceğin teknolojilerine hazır hale getiriyor

Samsung, kullanıcı deneyimini daha sorunsuz hale getirmenin yanı sıra mevcut cihazları geleceğin teknolojilerinin gereksinimlerine hazırlamaya odaklanıyor. Geliştirilmiş Bixby, artık birden fazla görev içeren komutları anlıyor ve en son konuşmaları hatırlıyor. Bu gelişmiş işlevsellik, kullanıcıların cihazlarıyla etkileşim biçimini dönüştürerek sesli komutları daha sezgisel ve duyarlı hale getiriyor. Samsung bu güncellemeyi ilk olarak 2024 yılında piyasaya sürdüğü beş ürüne sunuyor: AI Family Hub™ özellikli Bespoke 4 Kapılı Buzdolabı, Bespoke AI Laundry Combo™, Bespoke Slide-in Range, Bespoke Jet Bot Combo™ AI ve Bespoke AI WindFree™ Gallery Solo Klima (Yalnızca Kore’de satılır).

Ayrıca, Bixby artık Family Hub™ özellikli 2024 buzdolaplarının kapılarını “Merhaba Bixby” gibi asistan uyandırma komutlarına gerek kalmadan direkt sözlü istek üzerine açıyor. Kullanıcıların sadece “Buzdolabının kapısını aç” demesi yeterli oluyor. Bu işlevsellik, kullanıcılara benzersiz bir rahatlık ve eller serbest kullanım imkanı sunuyor. Bunun yanında, 2022’den sonra Kore ve ABD’de piyasaya sürülen Family Hub™ özellikli buzdolaplarındaki yeni duvar kağıdı özelliği, kullanıcıların buzdolabının ekranı için özel duvar kağıtları oluşturmasına olanak tanıyarak mutfak alanlarına kişiselleştirilmiş bir dokunuş sunacak.

Güvenli kullanım, düşük enerji tüketimi

Güvenlik ve enerji tasarrufu alanlarında Samsung, 2021 yılından itibaren üretilen buzdolapları da dahil olmak üzere seçili eski modellere de güncellemeler sunuyor çünkü güvenliğin önemi zamanla azalmıyor. Güncellemeyle, elektrik kesintisinden sonra ve elektrik geldiğinde, buzdolapları iç sıcaklığın yüksek olduğunu algılayıp SmartThings uygulaması aracılığıyla kullanıcıları bilgilendirecek. Kullanıcıların sakladığı yiyeceklerin tazeliğini etkileyebilecek potansiyel sorunlar bildirilecek ve ek bir gıda güvenliği katmanı sağlanacak. 

Ayrıca, kullanıcılar artık açık kalan kapı bildirimleri için farklı uyarı sesleri seçerek cihaz ayarları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabiliyor. Kullanıcılar buz makinelerini de uyku moduna alabiliyor. Böylece, bu özelliğin gece boyunca çalışmasını durdurabilen kullanıcılar, uyurken hazneye düşen buzların rahatsız edici olabilen sesinin önüne geçip huzurlu bir ev ortamı sağlayabiliyor.

Enerjinin en yoğun kullandığı saatleri veya karbon yoğunluğunun yüksek olduğu dönemleri gözeterek cihazların çalışmaya geç başlamasını sağlayan Optimal Programlama özelliği, Bespoke AI Laundry Combo™ ve Samsung Bulaşık Makinelerine de eklenecek. Bu özellik, kullanıcıların enerji maliyetini azaltmasına yardımcı olabiliyor. Ayrıca, Bespoke AI Laundry Combo™ üzerindeki 7 inçlik AI Home ekranı, artık, yıkama döngüleri sırasında otomatik olarak güç tasarrufu moduna geçebiliyor ve akıllı enerji tasarrufuna daha fazla katkıda bulunabiliyor.

Bu güncellemelerle, müşterilerinin sahip oldukları ürünleri geliştirip onlara değer sağlama stratejisini yansıtan Samsung, cihazlarının işlevselliğini ve performansını sürekli olarak geliştiriyor. Böylece kullanıcılar, cihazlarının modasının geçip geçmediği konusunda endişelenmiyor. Bu yaklaşım sadece müşterilerin yatırımlarını korumakla kalmıyor, aynı zamanda şirketin sık cihaz değiştirme ihtiyacını azaltma çabalarını da destekliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın