Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Asim Mohamed Ali Mukhtar ve beraberindeki heyet Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği’ni (KOBİDER) ziyaret etti.

Başkonsolos Asim Mohamed Ali Mukhtar ve beraberindeki heyeti KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Genel Başkan Yardımcıları Eyüp Yamaç, Zeki Çelikbaş, KOBİDER Yönetim Kurulu üyeleri Şadi Kılıç ve Hayrettin Özgenç karşıladı. Ziyarette iki ülkenin KOBİ’lerinin ticaretlerinin geliştirilmesi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Sudan İstanbul Başkonsolosundan KOBİDER’e ziyaret

Ali Mukhtar, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu belirterek, son yıllarda Türkiye’nin yeniden kalkınmaya başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek bu konuda Türkiye’yi ve KOBİ’lerin gelişmesini örnek aldıklarını söyledi. KOBİDER’in de bu kalkınma sürecinde pay sahibi olduğunu ve dernek olarak iyi  yol aldığını söyleyen Ali Mukhtar, KOBİ’lere verilmesi gereken öneme değindi.

İki ülke ekonomilerinin büyümesinin yolunun KOBİlerden geçtiğini vurgulayan Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Asim Mohamed Ali Mukhtar,iki ülke arasında yeteri kadar iş bağlantısı bulunmadığına da dikkati çekti. Ali Mukhtar, bu bağlamda, yeni bağlantılar kurmanın tam zamanı olduğunu, kendilerinin de bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydederek, Sudan’lı şirketlerin de Türk firmalarıyla ortaklıklar kurmaya hazır olduklarını söyledi ve KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç’i ve sektör temsilcilerini seminer vermek için ülkesine davet etti.

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç’te, Başkonsolos Asim Mohamed Ali Mukhtar’a  KOBİDER hakkında bilgi verdi.

Türkiye ile Sudan arasındaki ticaretin gelişmesi için KOBİ’lerin karşılıklı olarak ziyaretlerin yapılmasında fayda gördüklerini belirten Özgenç, bu konuda, hangi noktalarda ve alanlarda iş yapılabileceğine dair Türk KOBİ’lerinin yönlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Daha sonra ziyaretin şükran hatırası olarak  karşılıklı hediyeler takdim edildi ve Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Asim Mohamed Ali Mukhtar ve  beraberindeki Heyet dernekten ayrıldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın