Türkiye’deki üretici ve toptancıların ihtiyaç duyduğu satış kanallarını oluşturan ve girişimcilere yeni iş olanakları sunan, perakende sektöründe faaliyet gösteren firmalara da ürün çeşitliliklerini arttırma imkânı sağlayan bir ticaret platformu olan bayilikburada.com, uzmanlaştığı teknoloji sektöründeki binlerce bayi adayının platform üzerinde yaptığı aramalardan ve başvurulardan oluşturduğu bayilikburada.com Teknoloji Bayilik Endeksi’nin (TBE) Eylül ayı sonuçlarını açıkladı.

Bu sonuçlara göre geçtiğimiz 6 aylık verilerin tamamı incelendiğinde Nisan ayı içinde yüzde 4,66 arama payı olan ?Küçük Elektrikli Ev Aletleri? alt sektörü son iki ayda Ağustos: yüzde 7,13, Eylül: yüzde 10,00) yükselen bir eğilim gösteriyor. Benzer bir eğilim de beyaz eşya alt sektöründe yaşandı. Nisan ayında yüzde 4,69?luk bir arama payına sahip olan sektör, Eylül ayında yüzde 7,08?lik bir paya sahip oldu.

Eylül ayı arama sayısının toplam 45.432, Nisan ayı arama sayısının 4.096 düşünülürse, bu yüzdesel artış daha da büyük bir önem kazanıyor. Bu artışın ileriye yansımasına bakıldığında, önümüzdeki dönemde teknolojinin bu alt sektörlerinde bir hareketlilik izlenebilir.

Bu verilerin karşılıklı kontrol edildiği bir başka inceleme de ?İlk Alt Sektör Yakınsama Oranları?? En çok aramanın yapıldığı ?Donanım ve Bilgisayar? alt sektörü 100 kabul edilerek yapılan endekste, ?Küçük Elektrikli Ev Aletleri? Nisan ayında 16,21 puan iken, Eylül ayında bu 44,05?e çıkmış. ?Beyaz Eşya? alt sektörünün yakınsama oranlarına baktığımızda da durum farklı değil; Nisan ayı 16,21 iken Eylül ayı 31,19 gibi bir puan karşımıza çıkıyor. Son altı ayda yakınsama endeksi en yüksek iki sektör?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın