Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma Merkezi, 14-17 yaş grubu öğrenciler için 19-24 Ağustos tarihlerinde altı günlük ücretsiz “Kültürel Miras Yaz Okulu” düzenliyor. Sümerbank, Etibank ve Türkiye’nin Endüstri Mirası hakkında çalışmalar yapan, bu kurumların arşivlerini ve hafızasını koruyan Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma Merkezi aynı zamanda bünyesinde, Kültürel Miras bilincinin toplumun farklı katmanlarında geliştirilmesi için, eğitim ve atölyeler düzenleyen Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneği’ni de barındırıyor. Kültürel Miras bilincinin daha geniş kitlelere ulaşması ve Kültürel Miras eğitimine her kesimden insanın ulaşabilmesi adına Kültürel Miras Yaz Okulu da Dernek’in desteği ile ücretsiz olarak düzenleniyor.
Somut ve Somut Olmayan Kültür Mirası İnteraktif Dersler, Uygulamalı Atölyeler ve Özgün Tasarımlarla Ele Alınacak.
14-17 yaş arası lise öğrencilerinin ücretsiz olarak katılabileceği Kundura Hafıza Kültürel Miras Yaz okulu, 6 gün boyunca 11:00 – 16:00 saatleri arasında gerçekleşiyor olacak. Somut ve somut olmayan kültür miraslarının tüm boyutlarıyla ele alınacağı yaz okulu, interaktif dersler, uygulamalı atölyeler ve katılımcıların kendi yaratıcılıkları ile tasarlayacakları çalışmalar ile gençlerin somut ve somut olmayan kültür miraslarını anlamaları, içselleştirmeleri, korumaları ve geleceğe taşımaları için bir alan açıyor. Tarih, Edebiyat, Arkeoloji, Şehircilik, Mimari, İklim Bilimleri gibi birçok disiplin üzerinden somut ve somut olmayan kültür mirasının inceleneceği eğitimleri, alanının uzmanı akademisyenler ve eğitimciler tarafından yürütülecek.
6 Günlük Eğitimi Tamamlayanlar Katılım Belgesi Kazanarak “Kültür Mirası Elçisi” Olacak.
6 gün sürecek Kültürel Miras Yaz Okulu’nun tüm eğitim ve atölyelerini tamamlayan öğrencilere Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneği tarafından “Katılım Belgesi” verilecektir. Katılım Belgesi’ni almaya hak kazanan öğrenciler Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneği’nin “Kültür Mirası Elçisi” olacak ve Yaz Okulu’nda kazandıkları bilgi ve becerileri, diğer öğrencilere aktarıyor olacaklar. Kültür Mirası Elçileri, ders anlatım üzerine alacakları eğitimlerin ardından kendi yaşıtlarına ve ilkokul öğrencilerine de Kültürel Mirasın kapsamını, önemini ve geleceğe nasıl tanıtacağını okullarda anlatarak Kültür Mirası bilincinin gelişiminde köprü görevi görecekler.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.