Borusan Grubu, depremin ilk gününden itibaren başlattığı yardım çalışmaları kapsamında, bölgede sosyal hayatın yeniden canlanması için önemli adımlar atıyor. Borusan çalışanlarının gönüllü olarak yer aldığı Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu, Hatay’da bulunan Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsü’nde özel bir kariyer günü düzenledi.  Bu özel etkinlikte Borusan Grubu çalışanları gençlerle tecrübelerini paylaşırken, gerçekleştirilen eğlenceli atölye aktiviteleri ile de tüm katılımcıların keyifli zaman geçirilmesi sağlandı.

Borusan Grubu, geçen yıl yaşanan depremin ardından bölgenin sosyal ve ekonomik refahına katkıda bulunmak amacıyla pek çok program ve etkinlik gerçekleştirdi. Grubun gönüllülük platformu Okyanus Gönüllü Borusanlılar, depremin ilk gününden beri afet bölgesindeki destekleriyle sosyal hayatın normale dönmesi için bölge halkını özellikle de gençleri ve çocukları farklı organizasyonlarla buluşturdu. 

Bu çerçevede Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu tarafından Hatay’da bulunan Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsü’nde özel bir kariyer günü organize edildi. Çocuk ve gençlere yönelik yoga, boyama, seksek, satranç, hologram, sepet atölyeleri düzenlendi. Bu eğlenceli etkinliklerin ardından da mezuniyet töreni gerçekleştirildi.  Ayrıca Borusan Grup şirketlerinde farklı alanlarda çalışan Borusanlılar da eğitim hayatları ve kariyer yolculuklarından tecrübelerini Hatay’daki gençlere aktardı. 

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada; “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük felaketin ardından deprem bölgesindeki halkın maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi olarak da yanlarında bulunmak amacıyla Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsü projemizi hayata geçirdik. Kampüsümüzde son olarak kariyer günü etkinliğimizin yanı sıra çocuk ve gençlere özel aktiviteler gerçekleştirdik. Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsümüz, yaklaşık 1,5 sene içerisinde, birçok fayda projesine imza attığımız özel bir koordinasyon merkezi haline geldi. Kampüste yapılan etkinliklerle bugüne dek yaklaşık 35.000 kişiye ulaştık. 100’ün üzerinde Okyanus Gönüllü Borusanlı’nın kampüste görev aldığı, 60’tan fazla atölye çalışması gerçekleştirdik. Borusan olarak deprem bölgesinde her anlamda iyileşmenin sağlanması için fayda odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

Sinemasal Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Enes Kaya gerçekleştirdiği açıklamalarda”

Sinemasal olarak toplumsal ihtiyaçlara etkili ve sürdürülebilir çözümler bulmaya yönelik çalışıyoruz ve bu bakış açımız ile 12 yıldır da bunun için sanatın iyileştirici gücünü kullanıyoruz. Kapanması çok zor derin yaralar bırakan depremin ardından insanların iyi olma hallerini desteklemek için ilk günden itibaren Hatay’dayız. Kültür, sanat ve eğitim destek programlarımız ile çocuklar ve gençler başta olmak üzere bölge halkına destek olmak amacıyla Antakya, Defne ve Samandağ’da Sinemasal Akademi kampüslerimizi kurduk. Bu noktada uzun yıllardır Sinemasal yolculuğumuza eşlik eden Borusan Grubu ile hayata geçirdiğimiz Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsümüze çok değer veriyoruz. Okyanus Gönüllü Borusanlılar ile ‘’birlikte iyileşeceğiz’’ söylemiyle çıktığımız bu yolda birbirinden değerli çalışmalar hayata geçirdik. Eğitim destek programımız ile LGS ve YKS sınavlarına hazırladığımız gençlerin Hatay ve Türkiye genelinde elde ettikleri başarılar bu çalışmaların en değerli meyvelerinden biri oldu” mesajlarını verdi.  

Projeye Türkiye’den ve dünya çapından ödüller

Borusan’ın sürdürülebilir fayda odağıyla geliştirdiği Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsü projesi, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen Gönülden Ödüller’de iki önemli ödül kazandı. “En Etkili Sivil Toplum Kuruluşu ve Özel Sektör İş Birliği” kategorisinde ödüle layık görülen projenin gönüllülük filmi de “Katma Değeri En İyi Anlatan Video” kategorisinde birinci oldu. Borusan geleceğe ışık tutan bu projedeki başarısını uluslararası arenaya da taşıdı. Globee Awards – 2024 Golden Bridge Awards programında ise “Yılın Yardımsever Şirketi” kategorisinde gümüş ödül kazandı. 

Okyanus Gönüllü Borusanlılar hakkında

2008 yılında kurulan Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu, Borusanlıların bilgi ve becerilerini gönüllülük yaklaşımıyla değerlendirmeleri ve fayda projeleriyle topluma katkı sağlamaları amacıyla kuruldu. Platform ile Borusanlılar iklim, insan, inovasyon odaklı gönüllülük çalışmaları gerçekleştirirken tüm projelerde yerel halk, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler ile birlikte çalışmayı önceliklendiriyorlar.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın