HP, Oxford Economics ile birlikte, küresel liderlerin temel etki hedeflerini ileriye taşımak için yapay zeka da dahil olmak üzere teknolojiyi kullanma konusundaki istekliliğini ortaya koyan yeni bir çalışmayı açıkladı.
On ülkedeki işletme yöneticileri ve hükümet yetkilileriyle yapılan çalışmada, her 4 liderden 3’ünün teknolojinin ekonomik fırsatları genişletmenin anahtarı olduğuna (yüzde 76) ve yapay zekanın sürdürülebilirlik ve sosyal etki hedeflerine doğru ilerlemeye yardımcı olacağına (yüzde 76) inandığı ortaya çıktı.
Ayrıca, iş dünyası liderleri dijital eğitime erişimin artırılması (yüzde 90), işgücü geliştirme (yüzde 89) ve işgücü çeşitliliği (yüzde 86) gibi hedefler için halihazırda yapay zekayı kullanıyor veya önümüzdeki 1-2 yıl içinde kullanmayı planlıyor.
2030’a kadar 150 milyon kişi için dijital eşitlik hızlandırılacak
Küresel nüfusun yaklaşık üçte biri çevrimdışı kalıyor ve bu da dünyaya her yıl milyarlarca dolarlık GSYİH kaybına mal oluyor. Dijital uçurum, teknolojinin ortaya çıkışından bu yana büyümektedir ve yapay zeka bu eşitsizlikleri daha da derinleştirebilir..
“Herkes dijital ekonomide başarılı olmak için gereken araçlara erişme fırsatını hak ediyor,” diyen HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar şöyle devam etti: “Teknolojinin büyük bir eşitleyici ve ilerleme sağlamak için güçlü bir araç olabileceğini biliyoruz. Ancak, hızla gelişen dünyamızda dijital uçurumu gerçekten daraltmak için bireyleri teknolojiyi kullanma becerileriyle de donatmalıyız.”
HP, yayınladığı son Sürdürülebilir Etki raporunda, 2021’den bu yana 45 milyondan fazla insan için dijital eşitliği hızlandırdığını ve 2030 yılına kadar 150 milyon insana ulaşma hedefininneredeyse üçte birine bu sene ulaştığını duyurdu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.