Dental sektörün dünyadaki en büyük ikinci buluşma noktası, Türkiye’nin ise en fazla yabancı ziyaretçi ağırlanan ihtisas fuarı olan IDEX İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı 130 ülkeden 32 bin 120 yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Geçen ay düzenlenen fuarda 300 milyon doların üzerinde ticaret hacmi yakalandı. Yerli-yabancı ziyaretçi rakamı ise 90 bini aştı. DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, “Sektör ihracatını dört yıl içinde 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Dental sektörün yerli üretim ve ihracatta yakaladığı pozitif ivme sadece Türkiye’de değil dünyada ses getirmeye başladı. Metrekare, ziyaretçi  ve ticaret hacmi bazında dünyada en büyük ikinci dental fuar unvanını elde eden IDEX İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı bu yılı rekorlarla kapattı. IDEX İstanbul, 300 milyon doların üzerinde iş hacmi yaratarak kendi rekorunu kırdı ve Türkiye’nin toplam ihracata verdiği katkıyı sürdürdü.  Fuarın diğer rekoru ise ziyaretçi rakamında gerçekleşti. 130 farklı ülkeden ziyaretçi ağırlayan IDEX İstanbul’a 32 bin 120’si yabancı, toplam 93 bin 900 profesyonel alıcı katılım sağladı. 2023’te 90 ülkeden 28 bin 460 yabancı alıcının ağırlandığı fuar 2024’te yakaladığı rakamlarla bir kez daha kendi rekorunu kırarak yılın bu zamana kadarki en verimli ticaret platformu oldu.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Fuar rakamlarını değerlendiren Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, sektördeki yerli üretim oranının son beş yılda yüzde 8’den yüzde 25 seviyesine ulaştığına vurgu yaptı. Uçar,” IDEX İstanbul’da yakaladığımız rakamlar sektörümüzün olumlu performansıyla paralel seyrediyor.  2023’ü, bir önceki yıla oranla yüzde 40 artışla 350 milyon dolar ihracatla kapattık. Bu yıl ihracatta yine en az yüzde 40’lık artış hedefliyoruz. 2028’de ise ihracatımızı 1 milyar dolar seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olacağız. Sektörümüz yerli üretim yenilikçi ürünlere yatırımlarını sürdürüyor. Bugün implant ürünlerinde yüzde 70, endodonti alanında ise yüzde 50 yerlilik oranına ulaştık. Bu başarıda en büyük pay sahibi üretici firmalarımızın” dedi.

2025 İÇİN GERİ SAYIM

2025 yılında 20’nci yıla özel bir vizyonla gerçekleşecek olan IDEX İstanbul bugüne kadar ağız ve diş sağlığı sektörüne yönelik yapılmış en büyük organizasyona ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Sektörün çatı STK’sı Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) ‘ın ev sahipliğinde 7-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan IDEX İstanbul, global dental sektörünü bir kez daha biraraya getirmiş olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın