İş bulmanın kolay yolu Secretcv.com, Türk ekonomisine moral verecek istihdam oranlarını değerlendirdi. İlan oranlarının geçtiğimiz yıla göre ilk çeyrekte yüzde 91, ikinci çeyrekte yüzde 49 ve toplamda ilk yarıda yüzde 72 oranında arttığını açıklayan Secretcv.com, Ocak-Eylül 2011 dönemlerinde, yani yılın ilk 9 aylık döneminde ise ilan sayılarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 55 oranında arttığını söyledi. Bu sonuçlar, Türk ekonomisinin düzenli ve istikrarlı bir büyüme kaydettiği ve olumlu sinyaller verdiğini göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Ağustosa göre yüzde 13 artış gerçekleşen eylül ayında Secretcv.com üzerinden 13 bine yakın ilan ile 40 bine yakın kişi arandı. Secretcv.com, 2011?in son çeyreğinde ise yüzde 30?un üzerinde bir büyüme gerçekleşmesini bekliyor.

Mağazacılık/perakendecilik yükselişini sürdürüyor

Perakende sektörü, hızla büyüyen ve ekonomik çarkları döndüren lokomotif bir sektör olmasından dolayı her çeyrekte yükselen sektörlerde önde geliyor. Yeni açılan AVM?lerin de etkisi ile perakende sektörü gelecekte de büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Nitekim, üçüncü çeyreği yüzde 30?luk istihdam büyümesiyle kapatan Secretcv?de, perakendecilik/mağazacılık sektörü yükselişini yılın ilk yarısında olduğu gibi (yüzde 14), üçüncü çeyrekte de sürdürdü (yüzde 13) ve eylül ayında yüzde 12,5?lik oranla yine en çok eleman arayan sektör oldu.

Otomotiv, çağrı merkezleri ve turizm eylül ayında çıkış yapan sektörler oldu

Yıl boyunca ?en çok eleman arayan sektörler? listesinde yer alan perakendecilik, tekstil, gıda ve inşaat sektörleri dışında eylül ayı listesine giren sektörler otomotiv (yüzde 7), çağrı merkezi (yüzde 6) ve turizm (yüzde 7,5) oldu. Diğer taraftan çağrı merkezi yüzde 8 oranıyla adayların en çok başvurduğu sektörler arasına girmeyi de başardı.

Adaylar muhasebe ve iletişim yetenekleri gerektiren bölümlere yüklendi

Eylül ayında satış temsilciliği (yüzde 16) yine en çok aranan aday olurken, muhasebe sorumlusu (yüzde 11), çağrı merkezi elemanı (yüzde 8), müşteri ilişkileri uzmanı (yüzde 6,5) ve pazarlama uzmanı (yüzde 10) gibi pozisyonlar, eylül ayında öne çıkan pozisyonlar arasında yer aldı. Buna paralel olarak adayların en çok başvurduğu bölümler arasında da yine muhasebe (yüzde 13), mali işler (yüzde 6), finans (yüzde 4,4), çağrı merkezi (yüzde 7,2), müşteri hizmetleri (yüzde 5,8) ve halkla ilişkiler (yüzde 4) diğer aylardan farklı olarak öne çıktı.

İlan istatistikleri:

Eylül ayı ilan sektör dağılımı
Mağazacılık / Perakendecilik12,5%
Tekstil9%
Gıda8,5%
Bilgisayar / BT / Internet8%
İnşaat7,7%
Turizm7,5%
Otomotiv7%
Çağrı Merkezi6%
İmalat5,5%

Eylül ayı ilan pozisyon dağılımı
Satış Temsilcisi16%
Muhasebe Sorumlusu11%
Pazarlama/Marketing Uzmanı10%
Mühendis9,5%
Mağaza Müdürü8%
Çağrı merkezi elemanı8%
Bilgi Teknolojileri7%
Müşteri Hizmetleri Uzmanı6,5%

Aday başvuru istatistikleri:

Eylül ayı aday başvuru sektör dağılımı
Mağazacılık / Perakendecilik14%
Tekstil12%
Bankacılık / Finans11%
Gıda10%
İnşaat9%
Bilgisayar / BT / Internet8,5%
Çağrı Merkezi8%
İlaç7%
Sigortacılık6%
Eylül ayı aday başvuru bölüm dağılımı
Satış17%
Muhasebe13%
İnsan Kaynakları10%
Pazarlama8,5%
Çağrı Merkezi7,2%
Mali İşler6%
Müşteri Hizmetleri5,8%
Finans4,4%
Halkla İlişkiler4%
Lojistik3,9%

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın