OpenAI, ChatGPT’yi güçlendiren yeni üretken yapay zeka dil modeli GPT-4o ‘omni’ modelini piyasaya sürüyor. bloomberght.com’dan Hande Berktan’ın haberine göre GPT-4o kullanıcıların ChatGPT ile daha çok bir asistan gibi etkileşime girmesine olanak tanıyor. 50 dilde simultane tercüme yapabilecek, telefon kamerasıyla çevreyi görüp algılayabilecek, kullanıcılara bir matematik probleminin çözüm sürecine özel öğretmen gibi eşlik edebilecek olan GPT-4o, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak.

GPT-4o’un özellikleri neler?

GPT-4o, ChatGPT’nin metin, ses ve sözde görüntü kullanarak etkileşim kurmasını sağlayacak. Bu, kullanıcılar tarafından yüklenen ekran görüntülerini, fotoğrafları, belgeleri veya grafikleri görüntüleyebileceği ve bunlar hakkında bir şeyler söyleyebileceği anlamına geliyor. GPT-4o, metin, ses ve video alanlarında daha hızlı bir şekilde çalışıyor.

Model, kullanıcılarla gerçek zamanlı olarak konuşurken, yetenekleriyle ChatGPT’nin ses modundan ayrışıyor. Bu yetenekler kapsamında model, ses tonlamaları arasındaki farkı ayırt edebiliyor. Aynı şekilde farklı çeşitlerde sesler üretebiliyor. Modelin sesine ifadeler ekleyerek ses tonunu değiştirebildiğini de belirtelim.

Etkinlikte, ChatGPT’nin telefon kamerasıyla çevreyi görebildiği ve algılayabildiği de gösterildi. Verilen bir yazılım kodunu algılayarak, kod hakkında bilgi verebilen ve kod hakkında sorulan sorulara cevap vererek karşılıklı olarak sohbet edilebilen sistem, sesli iletişimde araya girilebildiği için gerçekten bir insanla konuşuyormuş hissiyatı oluşturuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın