Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır eski Milletvekili Kutbettin Arzu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Atamaya ilişkin karar, Resmi Gazete?de yayımlandı.

Kararda, bakan yardımcılığına Kutbettin Arzu’nun atanmasının, 657 sayılı Kanunun 59 ve 92’nci maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2’nci maddesi gereğince uygun görüldüğü bildirildi.

TBMM 23. Dönem?de AKP Diyarbakır Milletvekilliği yapan Kutbettin Arzu, Yüksek Mimar. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü’nde Baş Mimar olarak görev yaptı. Mühendislik ve Mimarlık firması kurarak serbest iş hayatına geçti. Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nde fahri öğretim üyeliği yaptı. Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanlığı görevini yürüttü.

Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Açev Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın