Türkiye’nin lokomotif sektörlerini buluşturan HORECA Fair, gastronomide İzmir zirvesine ev sahipliği yaptı.
 
GL Platform tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen HORECA Fair, Uluslararası Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA EDT), Ambalajlama Paketleme Teknolojileri Fuarı (Pack Fair Türkiye) ve Gıda Ürünleri Fuarı (Food Fair Türkiye) sektörün buluşma noktası oldu. 400 markanın yer aldığı 4 fuar, profesyonel ziyaretçi ve satın alma yetkilisini, tedarikçilerle buluşturdu. Alım heyetleri ve ikili görüşmelere zemin oluşturarak katılımcı firmaların ihracata yönelik satış ve bağlantılarının artmasına olanak sağladı.
 
Fuarın ikinci gününe ise Sevgililer Günü damga vurdu. Kadın şeflere kalpli balonların dağıtıldığı fuarda, moderatörlüğünü Nedim Atilla’nın yaptığı “Çikolata aşkına, en yangın aşklar yemekte başlar” söyleşisine Mutfak Yazarı Elif Edes konuk oldu. Edesin Sevgililer Günü’ne özel hazırladığı lezzetli çikolata tarifleri büyük ilgi gördü. Öte yandan yine Nedim Atilla moderatörlüğündeki “Gastronomi Turizm Şehri İzmir” konulu panele ise İzmir Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ile Michelin yıldızlı şefler Osman Sezener ve Osman Serdaroğlu konuşmacı olarak katıldı. Michelin Yıldızlı şefler Sezener ve Serdaroğlu, yaratıcı mutfak için köklerinden ilham olan şeflere, onunu için de biyoçeşitliliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Soyer ise gastronominin yol haritasını oluştururken merkezi yönetim ekosisteminin şart olduğunu belirtti.
 
Kentin ilk gastronomi kulübü özelliğini taşıyan İzmir Chaîne de Rôtisseurs Başkanı Bülent Akgerman moderatörlüğünde ise Ege Bağ Yolları masaya yatırıldı. Dr. Töre Sivrioğlu ile Urla Bağ Yolu’ndan Serpil Erdurak ve Çal Bağ Yolu’ndan Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz’ın katıldığı panelde, kentlerin turizm açısından cazibe merkezleri haline gelen rotaların geleceği konuşuldu. Mehmet Ali Deniz’in moderatörlüğündeki “Gastronomide Sürdürülebilirlik”panelinde ise İZTARIM Genel Müdürü Murat Onkardeşler’in sözleri damga vurdu. Yaşar Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ile Slow Food Mahal ile Doğa Derneği Başkanı Dicle Tuba Kılıç’ın katıldığı panelde konuşan Onkardeşler, “Evet her ürünümüzün bir hikayesi olmalı. Bu doğru. Ancak gıda sahtekarlığı gibi hikaye sahtekarlığı da var. Bu yüzden tüketicilere çok iş düşüyor” dedi. Panel sonrasında konuşmacılara, katkıları nedeniyle GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan tarafından Doğa Dostu sertifikaları verildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın