Adalar Vakfı ve Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği iş birliğiyle “Adadayız” etkinlikleri başlıyor. Yıl boyunca çevrimiçi ve yüz yüze etkinliklerle ada üzerine düşünenleri, adaları savunanları, adaları araştıranları, adalıları ve üretimlerinde ada temasını kullanan sanatçıları bir araya getirecek etkinliklerin ilki 31 Ocak Çarşamba günü gerçekleşecek.

Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği ile Adalar Vakfı’nın ortak girişimleriyle oluşturulan “Adadayız”, adalı toplulukların güçlerini birleştirerek bilgi paylaşabilecekleri ve kimlik, sosyal-kültürel dönüşümler ve göç gibi ortak konuları keşfedebilecekleri bir iş birliği alanı sunuyor. 

VAHA’nın “Kriz Dönemlerinde Kültür Aracılığıyla Ortak Zemin” projesi kapsamında desteklenen “Adadayız”, yıl boyunca çevrimiçi ve yüz yüze etkinliklerle ada üzerine düşünenleri, adaları savunanları, adaları araştıranları, adalıları ve üretimlerinde ada temasını kullanan sanatçıları bir araya getirecek. Proje kapsamında farklı kültür ve disiplinlere açık buluşmalarla “ada” ortak paydasının geliştirilmesi hedefleniyor. “Adadayız”, ada kimliği, ada kültürleri ve adalar kültürel mirasına odaklanan etkinlikleri ile adaların çevre, iklim, doğal afetler gibi krizlere yanıt verme potansiyelini tartışmalara dâhil etmeyi amaçlıyor.

Panel:“Ada Araştırmalarında Neredeyiz?”
Adadayız yola çıkıyor… “Ada Araştırmalarında Neredeyiz?” başlıklı ilk etkinlikte ada araştırmaları alanının tanıtılması ve Türkiye’de ada araştırmalarının değerlendirmesi amaçlanıyor.
Adalar Vakfı’ndan Asu Aksoy’un açılış konuşmasıyla başlayacak panelde Galimi Çınarlı Derneği’nden Adil Çamur, ada araştırmaları konulu çerçeve sunuşu paylaşacak. Panelde, Sibel Yardımcı “Adayı Araştırmaya Dâhil Etmek”, Tuba Emiroğlu “Göç, Sürgün ve Şiddeti ada Bağlamında Düşünmek” ve Büke Uras “Büyükada Algısının Zaman İçinde Dönüşümü” başlıklı konuşmalarıyla yer alacaklar.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın