Pera Müzesi Eğitim etkinlikleri yeni sezona ?Street Art: Boyama Dokunma!? adlı farklı bir atölye programı ile başlıyor. Pera Film?in Eylül ayı ?Street Art? programına paralel olarak, farklı yaş grupları için düzenlenecek atölyeler 17 Eylül ? 2 Ekim tarihleri arasında haftasonları gerçekleşecek.

“Street Art: Boyama Dokunma!” atölyesinde neler oluyor?

Streetart İstanbul desteğiyle ?Pet05 Yaratıkları? tarafından yürütülen atölye iki farklı yaş grubu için düzenleniyor; 8 ? 12 yaş ve Genç Yetişkinler (13 yaş ve üzeri). Katılımcılar, atölyeye önce graffiti sanatçıları gibi takma isim oluşturma ve ?graffiti tag? çalışması ile başlayacak. Ardından, renkler ve desenler ile yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri graffitiler, çizimler ve kolajlar oluşturacaklar ve uygulama yapma fırsatı bulacaklar. Süresi ikişer saat süren eğitimin ücreti 20 TL.

?Streetart İstanbul? kimdir?

Streetart İstanbul oluşumu gelişen yeni sanat akımı olarak kabul edilen graffiti ve post ? graffiti (streetart) üzerine etkinlikler, festivaller, atölye çalışmaları, söyleşiler, yarışmalar düzenleyen, izleyenleri ve sanatçıları bilgilendirmeye çalışan bir sanat inisiyatifidir.

?Pet05 Yaratıkları? kimdir?

Streetart sanatçısı, Pet05 takma ismiyle ilk olarak bir street art formu olan stencil?i kullanarak ortaya çıktı, yarattığı ?yaratıkların? dijital biçimleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Pet05 Yaratıkları, var oldukları doğal ortamla ilişkilerinden, değişime uğramış kentsel gerçekliklere bir tepki olarak doğdu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın