Head&Shoulders; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Migros ile iş birliği yaparak başlattığı ‘#zorbalığıkafandanat’ sosyal sorumluluk projesiyle, akran zorbalığına ‘Dur!’ diyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın okullarda vereceği eğitimler öncesinde; İstanbul, Ankara ve İzmir’de Toplum Gönüllüsü gençler yaygınlaştırma eğitimlerini tamamladı.
Türkiye’nin 1 numaralı kepek şampuanı* Head&Shoulders’ın, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Migros iş birliğiyle başlattığı #zorbalığıkafandanat sosyal sorumluluk projesinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de belirlenen okullarda eğitimler başlıyor. Head&Shoulders ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Toplum Gönüllüsü gençleri, çocuk ve gençlerin yaşamlarını derinden etkileyen akran zorbalığı problemi için hayata geçirilen proje kapsamında bu üç ilde bir araya geldi. Yaygınlaştırma eğitimlerini tamamlayan Toplum Gönüllüsü gençler, okullarda akran zorbalığı konusunda farkındalık eğitimleri verecek.
‘Zorbalığı Kafandan At’ projesi resmî sitesine büyük ilgi
‘Zorbalığı Kafandan At’ projesi kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) sahada çalışmalarına devam ederken Head&Shoulders, https://www.headandshoulders.com.tr/tr-tr/zorbaligi-kafandan-at/ web sitesi üzerinden başta öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler olmak üzere akran zorbalığı konusunda destek almak isteyenleri bilgilendiriyor, binlerce öğrenciye özgüven sağlıyor.
Head&Shoulders’ın başlattığı, Prof. Dr. Selçuk Şirin’in danışmanlığını yürüttüğü, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ve gaming yayıncısı Büşra Pelin (PqueeN) Baynazoğlu’nun elçi olarak yer aldığı ‘Zorbalığı Kafandan At’ projesi; gençler üzerinde kaygı, eğitim hayatında başarısızlık ve gelecekte yaşanabilecek olumsuz durumlara sebebiyet verebilen akran zorbalığına engel olmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Yaklaşık her 2 gençten 1’i akran zorbalığına uğruyor!
Sözlü, fiziksel ve siber zorbalık olarak üçe ayrılan akran zorbalığı, okul çağındaki gençlerin en çok karşılaştığı şiddet biçimi. Yapılan araştırmalara göre yaklaşık 2 gençten 1’i akran zorbalığına uğruyor ve bu onların akademik başarılarını olumsuz yönde etkiliyor. Head&Shoulders’ın yaptığı bir araştırmaya göre ise kepek sahibi olmak arkan zorbalığı riskini iki kat artırıyor. Head&Shoulders, #zorbalığıkafandanat projesi ile akran zorbalığına maruz kalan yüz binlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı “Herkesi bu projeye katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı: “Her 2 gençten 1’i akran zorbalığına maruz kalıyor. Gençlerin ve çocukların yaşadıkları bu zorbalıklar, onların hem sosyal hayatında hem de okul başarısında sorunlar yaşamalarına neden oluyor. Bu sebeple akran zorbalığı konusunda sürdürülebilir bir çözüm yaratmak için herkesin farkındalık kazanması çok önemli. Head&Shoulders ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında, Toplum Gönüllüsü gençler binlerce çocuğa ulaşarak atölyeler gerçekleştirecekler. Projeyi gelecek yıllarda diğer şehirlerde de uygulayarak, atölyeler aracılığıyla on binlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Daha sağlıklı bir gelecek için; çocukların ve gençlerin, yalnızca akademik değil psikolojik olarak da güçlendirilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Herkesi bu projeye katkıda bulunmaya davet ediyoruz” dedi.
Prof. Dr. Selçuk Şirin “Türkiye’de akran zorbalığı konusunda yapılacak her çalışma, çocuklarımızın şu anki sağlığını ve geleceğini güvence altına almak için çok değerli.”
Projenin danışmanlığını üstlenen Prof. Dr. Selçuk Şirin, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’un yaygınlaştırma eğitimleri ve akran zorbalığı konusunun müfredata eklemesi hakkında şunları söyledi:
“Verilere göre Türkiye akran zorbalığının görüldüğü ülkeler arasında dünyada ilk üçte yer alıyor. Bu sorunla başa çıkmanın yolu çocuğa odaklanmak kadar ebeveynlerin ve eğitimcilerin bilgi edinmesini sağlamaktan da geçiyor.
Sorununun çözümüne katkı sağlamak adına Head&Shoulders web sitesine zorbalık mağduru gençlerimizin, ebeveynlerin ve öğretmenlerin kullanabileceği kaynaklar sağladık. Toplum Gönüllüleri Vakfı ise okullara ulaşılması gerektiği bilinciyle Toplum Gönüllüsü gençleri eğitti ve projemizi okullarda fiziki eğitimlere hazır hale getirdi.
Okullarda başlayan zorbalık, gençlerimizin geleceğinde depresyon ve kaygı bozuklukları gibi rahatsızlıkların görülme sıklığını artırıyor, etkisini iş hayatında, sosyal yaşamda ve aile içinde gösterebiliyor. Türkiye’de akran zorbalığı konusunda yapılacak her çalışma, çocuklarımızın şu anki sağlığını ve geleceğini güvence altına almak için çok değerli.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.