Brezilya?daki faaliyetlerine 90 yıldır devam eden Nestlé Brezilya; Ninho, Ninho Levinho, Ninho Düşük Laktozlu ve Molico markalı ürünlerini, Ağustos ayından itibaren Tetra Pak ve Braskem iş birliğinde kapakları ?yeşil? polietilenden üretilen Tetra Brik® Aseptik karton kutu içinde tüketicilere sunuyor.

Brezilya?nın lider petrokimya şirketlerinden Braskem?in geliştirdiği yeni polietilen (PE), kapak üretimi için polimerizasyona tabi tutulmuş şeker kamışından elde ediliyor. Bu işlemin, yenilenebilir bir kaynak olan şeker kamışının karbondioksiti atmosferden emme özelliği sayesinde, sera gazlarının global ölçekte düşürülmesi çalışmalarına katkıda bulunacağı belirtiliyor.

Sorumlu çevre uygulamaları açısından uzun bir tarihe sahip olan Tetra Pak, sadece yenilenebilir maddelerden üretilmiş sürdürülebilir karton kutular üretmek, çevresel ayak izini minimuma indirmek ve atıklarını sıfıra düşürmek gibi iddialı nihai amaçları içeren bir çevre programını geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştı. Şu an Brezilya?da üretilen karton kutuların üretildiği kâğıdın tamamı, FSC? (Forest Stewardship Council? – Orman Koruma Konseyi) sertifikalı olarak üretiliyor.

Ürünlerin üzerinde bulunan FSC etiketi, söz konusu ürünün, bugünkü ve gelecek kuşakların sosyal, ekonomik ve ekolojik ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde yönetilen ormanlardan elde edildiğini gösteren bağımsız bir sertifikasyon anlamını taşıyor.

Tetra Pak Brezilya Başkanı Paulo Nigro da yenilenebilir ham maddeden yapılmış polietilen kullanımının, %100 yenilenebilir ambalaj üretimi hedefleri doğrultusunda attıkları yeni ve önemli bir adım olduğu ifade ederken, ?Bu, yenilikçilik konusundaki liderliğimizi ve daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir gezegeni hedefleyen ortak amaçlarımızı gerçekleştirmede müşterilerimize ve topluma destek sağlama konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor? dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın