Banyo mobilyası sektöründe 30 yılı aşkın süredir faaliyetlerine devam eden ORKA Banyo, 2024 yılında yeni serilerini ve yeni markası “nob.”u tüketicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. ORKA Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz, 2023 yılında ilk adımı attıkları nob. markasına ilişkin, “Çatı markamız ORKA Banyo ile elde ettiğimiz başarıları yeni markamız nob. ile sürdürmeyi hedefliyoruz. Üst segmentte farklı kültürden tasarımcılarla yola çıktığımız yeni markamızla önümüzdeki süreçte mobilyaların tamamlayıcı ürünü olarak banyo aksesuarları üretmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. “Tasarımlar sürekli evriliyor. Artık banyolar tasarımın işlevsellikle buluştuğu konforlu yaşam alanlarına dönüştürülüyor” diyen Yılmaz, “Metal, cam, ahşap, masif gibi birçok farklı malzemeleri bir araya getirerek tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda banyo mobilyaları tasarlıyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız dolap içi LED aydınlatmalar, aynalarda kullanılan bluetooth hoparlörler, hareket sensörlü kullanımı olan çekmece ve kapaklar son dönemlerde oldukça ilgi görmeye başladı.” dedi.

Türkiye’de birbirinden farklı özelliklerde ürettiği banyo mobilyalarıyla öne çıkan ORKA Banyo, yeni serileri ve yeni markası “nob.” ile 2024 yılı hedeflerini yükseltti. 2023 yılında yeni ve özgün tasarımlarıyla iç piyasada pazar payını artırırken; ihracat pazarlarını da her geçen gün geliştirmeyi hedeflediklerini belirten ORKA Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz, “nob. yüksek teknoloji ve kalitede üretim yaptığımız, farklı kültürden tasarımcılarımızın özel ürünlerinin yer aldığı yeni markamız ve nob’u Cumhuriyetimizin 100. yılında üreten Türkiye’ye atfediyoruz. Yaklaşık 30 yıllık deneyimimizden yola çıkarak dünyada da üst segmentte banyo mobilyasına talep olduğunu söyleyebiliriz. ORKA Banyo olarak bizler de her iki markamız ile bu talebi karşılayan çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz.” diye konuştu. Yılmaz, “Özel tasarımlarımızı daha geniş kitlelerle buluşturabilmek amacıyla İstanbul’da Anadolu yakasında yeni bir showroom açmayı” planlıyoruz diyerek, showroom’un, kullanıcılara tasarım ve işlevselliği bir araya getiren ürünleri yakından deneyimleme fırsatı sunacağını söyledi.

BANYO AKSESUARLARINA DA YER VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

“nob.’un öncü tasarımları arasında yer alacak banyo aksesuarlarıyla birlikte, müşterilerimizin deneyimlerini daha da zenginleştirmeyi hedefliyoruz.” diyen Nalan Yılmaz, pandemiyi sektörde bir dönüşüm fırsatı olarak değerlendirirken, değişen trendlere yönelik şu gözlemlerde bulundu: “Pandemi sonrasında banyo mobilyasına talepte yaşanan yoğunluk, ürünlerimizin çeşitlenmesine ve renkli mobilyaların hayatımıza katılmasına neden oldu. Bu dönemde demonte ürünler kullanıcılar tarafından daha fazla tercih edildi. Banyo mobilyalarının, yaşam alanlarındaki diğer mobilya tasarımları ile bütünleştirilmesi istendi. ORKA Banyo olarak metal, cam, ahşap, masif gibi çeşitli malzemeler kullanarak yapmış olduğumuz tasarımlarda estetik ve fonksiyonu bir arada sunuyoruz. Banyolarda son zamanlarda ışığın yanı sıra, bluetooth özellikli aynalarla ses deneyimini ön plana çıkararak teknolojik bir dokunuş da katıyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız dolap içi LED aydınlatmalar, aynalarda kullanılan bluetooth hoparlörler, hareket sensörlü kullanımı olan çekmece ve kapaklar son dönemlerde oldukça ilgi görmeye başladı.”

90 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ, HER ÜLKENİN TERCİHİ FARKLI

Banyo mobilyası üretim sürecinde 200’den fazla aşamanın yer aldığını ifade eden Yılmaz, “Her şey tasarımla başlıyor, tasarımların özünde ise güvenlik ön plana çıkıyor. 90’ın üzerinde ülkeye ihracat yaparak, küresel alanda farklı tercihlere rahatlıkla hitap edebiliyoruz. Birbirinden farklı ülkelerin beklentilerine geniş ürün çeşitliliğimiz ve yüksek adetli üretim kapasitemiz ile uygun çözümler sunabiliyoruz. Her geçen gün uluslararası alandaki güçlü marka konumumuzu daha da sağlamlaştırarak, kaliteli ürünlerimiz ve müşteri odaklı hizmet anlayışımızla dünya çapında etkimizi artırıyoruz.” dedi.

ÜRÜNLERİMİZ KİŞİLEŞTİRİLEBİLİR YAŞAM ALANLARI SUNUYOR

ORKA Banyo Marka-Tasarım Direktörü Sezgin Aksu ise Türkiye’de yüksek kalitede ve üst segmentte banyo mobilyası üretiminin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Geçmişte bu segmentteki ürünlerin Avrupa’dan temin edildiğini, şimdi ise Türkiye’nin bu alanda yeteri kadar gücünün ve marka değerinin oluştuğunu belirten Aksu, “nob. için uluslararası alanda son derece başarılı tasarımcılar Setsu & Shinobu Ito ve Massimiliano Braconi ile çalıştık. Hem ürün kalitesiyle hem tasarımdaki özgünlükleriyle başarılı ürünler üretme hedefimize hızlıca ulaştık. Farklı yaşam tarzları sebebiyle kişiye özel yaşam alanı tasarımlarının yapılmasına imkan sağlayabiliyoruz. Son dönemde Japon tasarımları ve yaşam tarzı büyük ilgi görüyor. Bu nedenle, nob. markamızda, Setsu & Shinobu ITO imzalı KATSURA serisine yer verdik. Bu benzersiz tasarım, yaşam alanlarınıza modern Japon esintilerini yansıtıyor.” yorumunda bulundu. Tasarım trendlerinin belirlenmesinde tüketicilerin ihtiyaçlarının önemli bir payı olduğunu belirten Aksu, “Artık banyo dendiğinde insanlar şık ve konforlu ortamlarda olmak istiyor. Biz de tasarımlarımızda kişiselleştirilebilir yaşam alanları sunarak bu beklentiyi karşılıyoruz.” diye konuştu.

AFRİKA ÜLKELERİ VE RUSYA BÜYÜYEN PAZARLAR ARASINDA

Üretimin yüzde 35’ini ihraç ettiklerini söyleyen ORKA Banyo İhracat Müdürü Ayça Yılmaz ise şu bilgileri verdi: “Almanya’da yeni bir şirket kurduk ve 2024 yılı itibarıyla Almanya’da da Türkiye olduğu gibi maksimum kalite ile hızlı hizmet sunmayı hedefliyoruz. Üretimi Türkiye’de gerçekleştirerek operasyonun büyük bir kısmını Almanya’da yürüteceğiz. Böylece ihracat hacmimizin de yüzde 50’nin üzerine çıkmasını öngörüyoruz. FSC® (The Forest Stewardship Council-Orman Yönetim Konseyi) standartlarına uygun üretimimizle, sürdürülebilirliği ön plana çıkararak müşteri taleplerine hızla cevap veriyoruz. Avrupa’da güçlü bir pazar payına sahibiz. Afrika ülkeleri ve Rusya gibi hızla büyüyen pazarlarda da 2024’te ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz.”

1992 yılında ORKA Ahşap Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. adıyla, inşaat malzemeleri satarak iş dünyasına ilk adımını atan ORKA Banyo, 1994 yılında odağına banyo mobilyasını alarak, faaliyetlerini bu alanda yoğunlaştırdı. Bugün Türkiye genelinde 10 milyon evde ORKA Banyo ürünleri yer alırken; ihracatta yakalanan başarı sayesinde 90’ın üzerinde ülkede ORKA Banyo ürünleri tercih ediliyor. 100 bin m² açık alan ve 50 bin m²’lik kapalı alanda üretim yapan ORKA Banyo, 1 milyon modüle yaklaşan entegre üretim tesisi kapasitesiyle önemli bir katma değer sağlıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın